Matsnäckor

40 stycken 1,5 timme
Matsnäckor
Betyg: (21st)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk Dansukker Brödsirap
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl olja
  • cirka 10 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1 dl riven parmesan
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 2 dl hackade, färska örtkryddor

Pensling

  • ägg

Garnering

  • flingsalt
  • sesamfrön

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 °C och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt, sirap, salt, sesamfrön och olja. Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar som kavlas ut till rektanglar, cirka 1 cm tjocka. Strö osten och örtkryddorna över degbitarna och rulla samman från långsidan. Skär varje längd i 20 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på flingsalt och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 15 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker