Mazarin i långpanna med hallon- och rabarbersylt

Mazariner på nytt sätt, fyllda med hallon- och rabarbersylt. Baka mazarin i en långpanna och skär dem snyggt i trianglar innan servering. Så läckert!

30 bitar

PT1H

1 timme och 40 minuter + cirka 4 timmar för sylten

Betyg (438 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallon- och rabarbersylt
200 g rabarber 
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker

Botten
150 gram rumsvarmt smör
2/3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4-5 dl vetemjöl 
1 äggula

Mazarinfyllning
250 gram mandelmassa
100 gram smör, rumstempererat
2 ägg

Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk vatten

Garnering
rostade mandelspån

Instruktioner

Börja med sylten. Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, hallon och syltsocker i en kastrull och koka cirka 6-7 minuter. Skumma noga och häll på en varm, väl rengjord burk. Låt stå kallt över natten eller cirka 3-4 timmar.

Sätt ugnen på 200 °C.

Gör mazarinbottnen. Arbeta ihop smör, socker, och vetemjöl i en matberedare eller på ett bakbord. Tillsätt äggulan. Överarbeta inte degen. Plasta degen och ställ i kylen i cirka 1 timme.

Gör mazarinfyllningen. Riv mandelmassa och vispa tillsammans med smör. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn massa. 

Ta ut degen ur kylen och smörj en form med löstagbara kanter, 23 x 23 cm. Tryck ut degen med mjölad tumme tunt längs med botten och upp längs kanterna i formen.

Bred först ut ett lager hallon- och rabarbersylt jämnt på botten och häll sedan över mazarinmassan. Bred ett jämnt lager och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. 

Täck mazarinkakan med bakplåtspapper mot slutet om den börjar bli för mörk. Ta ut från ugnen och låt svalna.

Blanda florsocker och vatten till en glasyr och häll över den avsvalnade mazarinkakan. Rosta mandelspånen på en stekpanna och låt svalna. Dekorera med mandelspånen.

Skär mazarinkakan till trianglar eller fyrkanter och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?