Mazarin i långpanna med hallon- och rabarbersylt

Mazariner på nytt sätt, fyllda med hallon- och rabarbersylt. Baka mazarin i en långpanna och skär dem snyggt i trianglar innan servering. Så läckert!

30 bitar

PT1H

1 timme och 40 minuter + cirka 4 timmar för sylten

Betyg (438 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallon- och rabarbersylt
200 g rabarber 
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker

Botten
150 gram rumsvarmt smör
2/3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4-5 dl vetemjöl 
1 äggula

Mazarinfyllning
250 gram mandelmassa
100 gram smör, rumstempererat
2 ägg

Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk vatten

Garnering
rostade mandelspån

Instruktioner

Börja med sylten. Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, hallon och syltsocker i en kastrull och koka cirka 6-7 minuter. Skumma noga och häll på en varm, väl rengjord burk. Låt stå kallt över natten eller cirka 3-4 timmar.

Sätt ugnen på 200 °C.

Gör mazarinbottnen. Arbeta ihop smör, socker, och vetemjöl i en matberedare eller på ett bakbord. Tillsätt äggulan. Överarbeta inte degen. Plasta degen och ställ i kylen i cirka 1 timme.

Gör mazarinfyllningen. Riv mandelmassa och vispa tillsammans med smör. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn massa. 

Ta ut degen ur kylen och smörj en form med löstagbara kanter, 23 x 23 cm. Tryck ut degen med mjölad tumme tunt längs med botten och upp längs kanterna i formen.

Bred först ut ett lager hallon- och rabarbersylt jämnt på botten och häll sedan över mazarinmassan. Bred ett jämnt lager och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. 

Täck mazarinkakan med bakplåtspapper mot slutet om den börjar bli för mörk. Ta ut från ugnen och låt svalna.

Blanda florsocker och vatten till en glasyr och häll över den avsvalnade mazarinkakan. Rosta mandelspånen på en stekpanna och låt svalna. Dekorera med mandelspånen.

Skär mazarinkakan till trianglar eller fyrkanter och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?