Ingredienser
Hallon- och rabarbersylt
200 g rabarber
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker
Botten
150 gram rumsvarmt smör
2/3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4-5 dl vetemjöl
1 äggula
Mazarinfyllning
250 gram mandelmassa
100 gram smör, rumstempererat
2 ägg
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk vatten
Garnering
rostade mandelspån
Instruktioner
Börja med sylten. Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, hallon och syltsocker i en kastrull och koka cirka 6-7 minuter. Skumma noga och häll på en varm, väl rengjord burk. Låt stå kallt över natten eller cirka 3-4 timmar.
Sätt ugnen på 200 °C.
Gör mazarinbottnen. Arbeta ihop smör, socker, och vetemjöl i en matberedare eller på ett bakbord. Tillsätt äggulan. Överarbeta inte degen. Plasta degen och ställ i kylen i cirka 1 timme.
Gör mazarinfyllningen. Riv mandelmassa och vispa tillsammans med smör. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn massa.
Ta ut degen ur kylen och smörj en form med löstagbara kanter, 23 x 23 cm. Tryck ut degen med mjölad tumme tunt längs med botten och upp längs kanterna i formen.
Bred först ut ett lager hallon- och rabarbersylt jämnt på botten och häll sedan över mazarinmassan. Bred ett jämnt lager och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Täck mazarinkakan med bakplåtspapper mot slutet om den börjar bli för mörk. Ta ut från ugnen och låt svalna.
Blanda florsocker och vatten till en glasyr och häll över den avsvalnade mazarinkakan. Rosta mandelspånen på en stekpanna och låt svalna. Dekorera med mandelspånen.
Skär mazarinkakan till trianglar eller fyrkanter och servera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter
Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.