Ingredienser
Botten
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
50 g smör eller margarin
75 g mald mandel
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Nöttäcke
100 g smör eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
3/4 dl Dansukker Glykossirap
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
4 dl valfri nötter/mandlar
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till degen. Klä en form, 24 cm i diameter med degen och ställ i kylskåp i 1 timme.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C (varmluft 175 °C) i 20 minuter.
Blanda allt utom nötter/mandlar till täcket i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Blanda i nötter/mandlar. Bred ut nötsmeten över kakan och sätt in kakan, nu i mitten av ugnen och grädda i ytterligare cirka 15 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!