Ingredienser
Botten
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
50 g smör eller margarin
75 g mald mandel
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Nöttäcke
100 g smör eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
3/4 dl Dansukker Glykossirap
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
4 dl valfri nötter/mandlar
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till degen. Klä en form, 24 cm i diameter med degen och ställ i kylskåp i 1 timme.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C (varmluft 175 °C) i 20 minuter.
Blanda allt utom nötter/mandlar till täcket i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Blanda i nötter/mandlar. Bred ut nötsmeten över kakan och sätt in kakan, nu i mitten av ugnen och grädda i ytterligare cirka 15 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.