Mazarinkaka med nöttäcke

Mazarinkaka med nöttäcke är en saftig kaka med pajbotten som fylls med mandelfyllning och toppas med nöttäcke. Mazarinkaka är en läcker kaka att bjuda på!

cirka 15 bitar

Betyg (174 st)

Ingredienser

Botten
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg

Fyllning
50 g smör eller margarin
75 g mald mandel
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Nöttäcke
100 g smör eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
3/4 dl Dansukker Glykossirap
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
4 dl valfri nötter/mandlar

Instruktioner

Arbeta samman ingredienserna till degen. Klä en form, 24 cm i diameter med degen och ställ i kylskåp i 1 timme.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C (varmluft 175 °C) i 20 minuter.

Blanda allt utom nötter/mandlar till täcket i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Blanda i nötter/mandlar. Bred ut nötsmeten över kakan och sätt in kakan, nu i mitten av ugnen och grädda i ytterligare cirka 15 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.