Mazarinpaj med hallonsylt och basilika- och mascarponegrädde

- Recept Jonna Warnfalk
Otrolig mazarinpaj med hallon och basilika. Den bästa bärsäsongen är nu och då passar det perfekt att kapsla in de goda smakerna i sylt med hjälp av Dansukkers syltsocker!

Pajer
Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsylt
350 g hallon
3 dl (ca 250 g) Dansukker Syltsocker
En halv lime

Pajdeg
120 g smör
3,25 dl vetemjöl
0,75 dl Dansukker Florsocker
1 litet ägg

Mandelfyllning
2,5 dl mandelmjöl
1,5 dl Dansukker Strösocker
125 g rumstempererat smör
3 ägg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Basilika- och mascarponegrädde
3 dl grädde
150 g mascarpone 
0,5 dl Dansukker Florsocker
45 stora basilikablad
Ev lite grön karamellfärg

Instruktioner

Hallonsylt
Ha i alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt puttra i ca 4-5 minuter. Skumma av ordentligt.

Ta av från spisen, låt svalna något och häll därefter upp i en rengjord glasburk som sluter tätt.

Pajdeg
Blanda alla ingredienser precis tills de går ihop.

Låt degen vila i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.

Tryck ut degen i en pajform med ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ in formen i frysen i ca 10 min.

Ta ut ur frysen, placera aluminiumfolie-remsor på kanterna och förgrädda i mitten av ugnen i 10 min. Gör så länge mandelfyllningen.

Mandelfyllning
Vispa ihop mandelmjöl, socker, smör och vaniljsocker. Vispa sedan ner äggen tills du har en smet.

Ta ut pajen och ta bort aluminiumfolien. Häll ner smeten i pajen och grädda i 20-25 min tills fyllningen har fått färg.

Ta ut pajen och låt svalna helt.

Ha sedan över hallonsylten på mandelfyllningen och ställ in i kylen för att sätta sig.

Basilika- och mascarponegrädde
Mixa snabbt ihop grovhackad basilika och 0,5 dl grädde. Ha i det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna och vispa tills krämigt.

Ha i krämen i en spritspåse med st honoré tyll och spritsa ut på pajen, eller bre ut krämen.

Dekorera med färska hallon, basilika och strössel (valfritt). Klar att avnjutas! 

- Recept Jonna Warnfalk @jonnasbakeri

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.