Ingredienser
Hallonsylt
350 g hallon
3 dl (ca 250 g) Dansukker Syltsocker
En halv lime
Pajdeg
120 g smör
3,25 dl vetemjöl
0,75 dl Dansukker Florsocker
1 litet ägg
Mandelfyllning
2,5 dl mandelmjöl
1,5 dl Dansukker Strösocker
125 g rumstempererat smör
3 ägg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Basilika- och mascarponegrädde
3 dl grädde
150 g mascarpone
0,5 dl Dansukker Florsocker
45 stora basilikablad
Ev lite grön karamellfärg
Instruktioner
Hallonsylt
Ha i alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt puttra i ca 4-5 minuter. Skumma av ordentligt.
Ta av från spisen, låt svalna något och häll därefter upp i en rengjord glasburk som sluter tätt.
Pajdeg
Blanda alla ingredienser precis tills de går ihop.
Låt degen vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
Tryck ut degen i en pajform med ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ in formen i frysen i ca 10 min.
Ta ut ur frysen, placera aluminiumfolie-remsor på kanterna och förgrädda i mitten av ugnen i 10 min. Gör så länge mandelfyllningen.
Mandelfyllning
Vispa ihop mandelmjöl, socker, smör och vaniljsocker. Vispa sedan ner äggen tills du har en smet.
Ta ut pajen och ta bort aluminiumfolien. Häll ner smeten i pajen och grädda i 20-25 min tills fyllningen har fått färg.
Ta ut pajen och låt svalna helt.
Ha sedan över hallonsylten på mandelfyllningen och ställ in i kylen för att sätta sig.
Basilika- och mascarponegrädde
Mixa snabbt ihop grovhackad basilika och 0,5 dl grädde. Ha i det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna och vispa tills krämigt.
Ha i krämen i en spritspåse med st honoré tyll och spritsa ut på pajen, eller bre ut krämen.
Dekorera med färska hallon, basilika och strössel (valfritt). Klar att avnjutas!
- Recept Jonna Warnfalk @jonnasbakeri
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.