Mazarinpaj med hallonsylt och basilika- och mascarponegrädde

- Recept Jonna Warnfalk
Otrolig mazarinpaj med hallon och basilika. Den bästa bärsäsongen är nu och då passar det perfekt att kapsla in de goda smakerna i sylt med hjälp av Dansukkers syltsocker!

Pajer
Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsylt
350 g hallon
3 dl (ca 250 g) Dansukker Syltsocker
En halv lime

Pajdeg
120 g smör
3,25 dl vetemjöl
0,75 dl Dansukker Florsocker
1 litet ägg

Mandelfyllning
2,5 dl mandelmjöl
1,5 dl Dansukker Strösocker
125 g rumstempererat smör
3 ägg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Basilika- och mascarponegrädde
3 dl grädde
150 g mascarpone 
0,5 dl Dansukker Florsocker
45 stora basilikablad
Ev lite grön karamellfärg

Instruktioner

Hallonsylt
Ha i alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt puttra i ca 4-5 minuter. Skumma av ordentligt.

Ta av från spisen, låt svalna något och häll därefter upp i en rengjord glasburk som sluter tätt.

Pajdeg
Blanda alla ingredienser precis tills de går ihop.

Låt degen vila i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.

Tryck ut degen i en pajform med ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ in formen i frysen i ca 10 min.

Ta ut ur frysen, placera aluminiumfolie-remsor på kanterna och förgrädda i mitten av ugnen i 10 min. Gör så länge mandelfyllningen.

Mandelfyllning
Vispa ihop mandelmjöl, socker, smör och vaniljsocker. Vispa sedan ner äggen tills du har en smet.

Ta ut pajen och ta bort aluminiumfolien. Häll ner smeten i pajen och grädda i 20-25 min tills fyllningen har fått färg.

Ta ut pajen och låt svalna helt.

Ha sedan över hallonsylten på mandelfyllningen och ställ in i kylen för att sätta sig.

Basilika- och mascarponegrädde
Mixa snabbt ihop grovhackad basilika och 0,5 dl grädde. Ha i det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna och vispa tills krämigt.

Ha i krämen i en spritspåse med st honoré tyll och spritsa ut på pajen, eller bre ut krämen.

Dekorera med färska hallon, basilika och strössel (valfritt). Klar att avnjutas! 

- Recept Jonna Warnfalk @jonnasbakeri

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Pepparkaksrulltårta med kolafyllning och lingonfrosting

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Vintersaga och Glögg sour

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.