Ingredienser (mehalabya):
Gör såhär:
1. Tillsätt maizena och 3 msk av den feta mjölken i en kastrull. Blanda ihop till en slät smet och tillsätt sedan resten av ingredienserna till mjölkpuddingen.
2. Låt koka upp på medelvärme under konstant omrörning.
3. När puddingen tjocknat kan du hälla upp den i dina glas som du vill servera i.
4. Ställ glasen i kylskåpet medan du gör havresmulet.
Ingredienser (havresmul):
1,5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
25 g smör
grovhackade pistagenötter och torkade rosknoppar/rosenblad till garnering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
2. Nyp ihop alla ingredienserna till havresmulet till en smulig deg.
3. Sprid ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
4. Låt havresmulet svalna innan du toppar dina mjölkpuddingar med den.
Recept Camilla Hamid för Dansukker