Ingredienser
Ingredienser (mehalabya):
5 dl mjölk (3% fetthalt)
1 burk kondenserad mjölk à 397 g
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
5 msk maizena
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
1 msk apelsinblomvatten
Instruktioner
Gör såhär:
1. Tillsätt maizena och 3 msk av den feta mjölken i en kastrull. Blanda ihop till en slät smet och tillsätt sedan resten av ingredienserna till mjölkpuddingen.
2. Låt koka upp på medelvärme under konstant omrörning.
3. När puddingen tjocknat kan du hälla upp den i dina glas som du vill servera i.
4. Ställ glasen i kylskåpet medan du gör havresmulet.
Ingredienser (havresmul):
1,5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
25 g smör
grovhackade pistagenötter och torkade rosknoppar/rosenblad till garnering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
2. Nyp ihop alla ingredienserna till havresmulet till en smulig deg.
3. Sprid ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
4. Låt havresmulet svalna innan du toppar dina mjölkpuddingar med den.
Recept Camilla Hamid för Dansukker
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.