Mehalabya smulpaj

- Recept Camilla Hamid
Mellanösterns traditionella söta mjölkpudding med ett lager knäckigt havresmul.

Receptet ger 4 portioner.

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Ingredienser (mehalabya):
5 dl mjölk (3% fetthalt)
1 burk kondenserad mjölk à 397 g
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
5 msk maizena
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
1 msk apelsinblomvatten

Instruktioner

Gör såhär:
1. Tillsätt maizena och 3 msk av den feta mjölken i en kastrull. Blanda ihop till en slät smet och tillsätt sedan resten av ingredienserna till mjölkpuddingen.
2. Låt koka upp på medelvärme under konstant omrörning.
3. När puddingen tjocknat kan du hälla upp den i dina glas som du vill servera i.
4. Ställ glasen i kylskåpet medan du gör havresmulet.

Ingredienser (havresmul):
1,5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
25 g smör
grovhackade pistagenötter och torkade rosknoppar/rosenblad till garnering

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
2. Nyp ihop alla ingredienserna till havresmulet till en smulig deg.
3. Sprid ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
4. Låt havresmulet svalna innan du toppar dina mjölkpuddingar med den.

Recept Camilla Hamid för Dansukker

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!