Mehalabya smulpaj

Receptet ger 4 portioner.
Mellanösterns traditionella söta mjölkpudding med ett lager knäckigt havresmul.
Mehalabya smulpaj
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Ingredienser (mehalabya):

    • 5 dl mjölk (3% fetthalt)
    • 1 burk kondenserad mjölk à 397 g
    • 2 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 5 msk maizena
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 0,5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk apelsinblomvatten

    Gör såhär:
    1. Tillsätt maizena och 3 msk av den feta mjölken i en kastrull. Blanda ihop till en slät smet och tillsätt sedan resten av ingredienserna till mjölkpuddingen.
    2. Låt koka upp på medelvärme under konstant omrörning.
    3. När puddingen tjocknat kan du hälla upp den i dina glas som du vill servera i.
    4. Ställ glasen i kylskåpet medan du gör havresmulet.

    Ingredienser (havresmul):
    1,5 dl havregryn
    0,5 dl vetemjöl
    2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
    2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    25 g smör
    grovhackade pistagenötter och torkade rosknoppar/rosenblad till garnering

    Gör såhär:
    1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
    2. Nyp ihop alla ingredienserna till havresmulet till en smulig deg.
    3. Sprid ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
    4. Låt havresmulet svalna innan du toppar dina mjölkpuddingar med den.

    Recept Camilla Hamid för Dansukker