Ingredienser
Ingredienser (mehalabya):
5 dl mjölk (3% fetthalt)
1 burk kondenserad mjölk à 397 g
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
5 msk maizena
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
1 msk apelsinblomvatten
Instruktioner
Gör såhär:
1. Tillsätt maizena och 3 msk av den feta mjölken i en kastrull. Blanda ihop till en slät smet och tillsätt sedan resten av ingredienserna till mjölkpuddingen.
2. Låt koka upp på medelvärme under konstant omrörning.
3. När puddingen tjocknat kan du hälla upp den i dina glas som du vill servera i.
4. Ställ glasen i kylskåpet medan du gör havresmulet.
Ingredienser (havresmul):
1,5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
25 g smör
grovhackade pistagenötter och torkade rosknoppar/rosenblad till garnering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
2. Nyp ihop alla ingredienserna till havresmulet till en smulig deg.
3. Sprid ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
4. Låt havresmulet svalna innan du toppar dina mjölkpuddingar med den.
Recept Camilla Hamid för Dansukker
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.