Melondessert med flädermousse och bovete-crumble

Melondessert med flädermousse och crumble är den ultimata desserten. Läcker flädermousse med krispiga bovete-crumbles, söt melon och rostade hasselnötter.

6 tallrikar

PT55M

1 timme + ca 4 timmar för moussen att stelna

Betyg (84 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Flädermousse
2 gelatinblad
135 ml fläderblomssaft, koncentrat
1,5 msk (20 g) limesaft
1 msk Dansukker Florsocker
1 dl crème fraiche, 34 %
1 1/2 vispgrädde

Bovete-crumble
2 msk rostade bovetekärnor
1 1/2 msk vetemjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 msk Dansukker Farinsocker
20 g smör
1 krm salt

Övrigt
20 halvrostade hasselnötter
1 mogen honungsmelon
200 g mörk choklad, minst 70 %
1 kruka citronmeliss

Instruktioner

Börja med flädermoussen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 10 minuter. Värm fläderblom- och limesaft i en gryta. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ut i den varma saften, låt svalna något.

Rör ihop florsocker och crème fraiche och vänd ner i fläderblandningen. Vänd till sist ner vispad grädde. Häll i moussen i 6 fyrkantig silikonformar och ställ kallt, cirka 4 timmar.

Sätt ugnen på 150°C och gör bovete-crumble. Rosta bovetekärnor i en stekpanna och låt svalna helt.

Knåda ihop övriga ingredienser till en smulig massa och strö på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen till gyllenbrun färg, cirka 7-8 i minuter.

Förbered inför servering. Rosta hasselnötter i en stekpanna och gör kulor av honungsmelonen med ett parisienne-järn eller skär den i kuber. Hacka den mörka chokladen, alternativt smält chokladen och spritsa ut valfria former på ett smörpapper, låt stelna.

Precis innan servering. Tryck ut flädermoussen ur silikonformarna och lägg dem på var sin tallrik, placera därefter bovete-crumble, melonkulor, chokladpynt och rostade hasselnötter på tallriken. Avsluta med citronmeliss på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!