Mini Cheesecake med Rabarber

- Recept Daniel Roos
Läckra mini cheesecakes med rabarberkompott och digestivekex-botten. En cheesecake gjord på mjölkchoklad som passar utmärkt med rabarber!

4-6 st

Betyg (4 st)

Ingredienser

Digistivekex-botten
125 g Digistivekex
40 g Smör

Cheesecake
1,25 dl Philadelphia
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 st Ägg
125 g Mjölkchoklad
1 st Gelatinblad 
1 dl Vispgrädde

Rabarberkompott
1,25 dl Rabarber
2 msk Grenadine
1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
1/4 dl Citronsaft

Instruktioner

Metod
Digestivekexbotten

Krossa kexen i en matmixer smält smöret och blanda alltsammans. Ta en bakmatta och platta ut botten tunn och frys den. Skär sedan ut så stor bottenplatta du behöver. Alternativt gör du cheesecaken i en ring så plattar du ut botten i ringen.

Cheesecake
Börja med att blötlägga gelatinet. Värm den ljusa chokladen så den är riktigt varm. Blanda Philadelphia med Strösockret gå försiktigt i med äggen. Smält gelatinet i en kastrull försiktigt och vänd ner gelatinet i Philadelphia blandningen, följt av den varma chokladen. Avslutningsvis vänder man i den lättvispade grädden. Fyll smeten på digestivbotten i en form eller i en ring.

Rabarberkräm
Skär rabarberna i bitar dela vaniljstänger och skrapa ut innehållet. Koka alltsammans några minuter till en fin kompott. Fyll den sedan på cheesecaken.

Recept Daniel Roos

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.