Ingredienser
Digistivekex-botten
125 g Digistivekex
40 g Smör
Cheesecake
1,25 dl Philadelphia
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 st Ägg
125 g Mjölkchoklad
1 st Gelatinblad
1 dl Vispgrädde
Rabarberkompott
1,25 dl Rabarber
2 msk Grenadine
1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
1/4 dl Citronsaft
Instruktioner
Metod
Digestivekexbotten
Krossa kexen i en matmixer smält smöret och blanda alltsammans. Ta en bakmatta och platta ut botten tunn och frys den. Skär sedan ut så stor bottenplatta du behöver. Alternativt gör du cheesecaken i en ring så plattar du ut botten i ringen.
Cheesecake
Börja med att blötlägga gelatinet. Värm den ljusa chokladen så den är riktigt varm. Blanda Philadelphia med Strösockret gå försiktigt i med äggen. Smält gelatinet i en kastrull försiktigt och vänd ner gelatinet i Philadelphia blandningen, följt av den varma chokladen. Avslutningsvis vänder man i den lättvispade grädden. Fyll smeten på digestivbotten i en form eller i en ring.
Rabarberkräm
Skär rabarberna i bitar dela vaniljstänger och skrapa ut innehållet. Koka alltsammans några minuter till en fin kompott. Fyll den sedan på cheesecaken.
Recept Daniel Roos
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!