Mini Cheesecake med Rabarber

- Recept Daniel Roos
Läckra mini cheesecakes med rabarberkompott och digestivekex-botten. En cheesecake gjord på mjölkchoklad som passar utmärkt med rabarber!

4-6 st

Betyg (11 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Digistivekex-botten
125 g Digistivekex
40 g Smör

Cheesecake
1,25 dl Philadelphia
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 st Ägg
125 g Mjölkchoklad
1 st Gelatinblad 
1 dl Vispgrädde

Rabarberkompott
1,25 dl Rabarber
2 msk Grenadine
1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
1/4 dl Citronsaft

Instruktioner

Metod
Digestivekexbotten

Krossa kexen i en matmixer smält smöret och blanda alltsammans. Ta en bakmatta och platta ut botten tunn och frys den. Skär sedan ut så stor bottenplatta du behöver. Alternativt gör du cheesecaken i en ring så plattar du ut botten i ringen.

Cheesecake
Börja med att blötlägga gelatinet. Värm den ljusa chokladen så den är riktigt varm. Blanda Philadelphia med Strösockret gå försiktigt i med äggen. Smält gelatinet i en kastrull försiktigt och vänd ner gelatinet i Philadelphia blandningen, följt av den varma chokladen. Avslutningsvis vänder man i den lättvispade grädden. Fyll smeten på digestivbotten i en form eller i en ring.

Rabarberkräm
Skär rabarberna i bitar dela vaniljstänger och skrapa ut innehållet. Koka alltsammans några minuter till en fin kompott. Fyll den sedan på cheesecaken.

Recept Daniel Roos

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!