Mini Cheesecake med Rabarber

- Recept Daniel Roos
Läckra mini cheesecakes med rabarberkompott och digestivekex-botten. En cheesecake gjord på mjölkchoklad som passar utmärkt med rabarber!

4-6 st

Betyg (11 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Digistivekex-botten
125 g Digistivekex
40 g Smör

Cheesecake
1,25 dl Philadelphia
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 st Ägg
125 g Mjölkchoklad
1 st Gelatinblad 
1 dl Vispgrädde

Rabarberkompott
1,25 dl Rabarber
2 msk Grenadine
1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
1/4 dl Citronsaft

Instruktioner

Metod
Digestivekexbotten

Krossa kexen i en matmixer smält smöret och blanda alltsammans. Ta en bakmatta och platta ut botten tunn och frys den. Skär sedan ut så stor bottenplatta du behöver. Alternativt gör du cheesecaken i en ring så plattar du ut botten i ringen.

Cheesecake
Börja med att blötlägga gelatinet. Värm den ljusa chokladen så den är riktigt varm. Blanda Philadelphia med Strösockret gå försiktigt i med äggen. Smält gelatinet i en kastrull försiktigt och vänd ner gelatinet i Philadelphia blandningen, följt av den varma chokladen. Avslutningsvis vänder man i den lättvispade grädden. Fyll smeten på digestivbotten i en form eller i en ring.

Rabarberkräm
Skär rabarberna i bitar dela vaniljstänger och skrapa ut innehållet. Koka alltsammans några minuter till en fin kompott. Fyll den sedan på cheesecaken.

Recept Daniel Roos

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.