Mini Kanelbullar - Recept

Mini Kanelbullar

cirka 40 stycken
Mini Kanelbullar
Betyg (130st)

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 krm salt
  • 3/4 dl Dansukker Strösocker eller Vit Sirap
  • 1 tsk mald kardemumma
  • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl Dansukker Brun Farin Strö
  • 1 msk kanel

Pensling

  • ägg

Garnering

  • Dansukker Pärlsocker

  • Småkaksformar

Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 °C (fingervarmt). Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.

Blanda i saltet, sockret, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut den till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Skär plattan i 3 bitar. Rulla samman varje bit till en rulle som skärs i bitar. Lägg i små pappersformar. Låt jäsa under duk i 20 minuter.

Sätt ugnen på 250 °C. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Tycker du inte om kanel kan du fylla bullarna med något av följande alternativ i stället:
50 g smör eller margarin, 1/2 dl strösocker, 1/2 tsk vaniljsocker eller
50 g smör eller margarin, 1/2 dl strösocker, 2 tsk kardemumma eller
25 g smör eller margarin, 75 g riven mandelmassa eller
1 dl apelsinmarmelad eller
1 dl russin

Receptet är framtaget av

Dansukker

;