Minibrioche med vaniljkräm och färska bär

Brioche med vaniljkräm och färska bär än den bästa kombinationen. En hemgjord vaniljkräm smakar ljuvligt. Bjud dina vänner på en underbar brioche.

cirka 30-35 stycken

PT55M

1 timme+

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Brioche
25 g jäst
5 ägg
3/4 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
350 g tempererat smör
1 ägg till pensling

Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl grädde
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse (ex. maizena)
25 g rumstempererat smör

Garnering
färska bär
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Vaniljkräm
Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med grädden.
Ta upp stången ur grädden.
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst.
Häll grädden över äggsmeten under uppvispning. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat. Häll vaniljkrämen i en skål och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.

Brioche
Smula jästen i en bunke och tillsätt äggen. Rör med en degkrok tills jästen löst sig.
Blanda i sirap, salt och vetemjöl och arbeta degen mjuk och slät. Lägg i lite smör i taget. Blanda ytterligare cirka 10 minuter. Låt degen stå övertäckt i kylen minst 5 timmar.
Knåda sedan degen på ett mjölat bakbord. Kavla tunt cirka 1 cm och ta ut små rundlar cirka 10 cm i diameter. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper 1 timme.
Tryck till degen i mitten med två fingrar så att det bildas en grop. Pensla med uppvispat ägg och spritsa vaniljkrämen i gropen. Grädda i 220 °C i cirka 5 minuter.
Låt briochen svalna och lägg sedan på färska bär och pudra över florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?