Minibrioche med vaniljkräm och färska bär

Brioche med vaniljkräm och färska bär än den bästa kombinationen. En hemgjord vaniljkräm smakar ljuvligt. Bjud dina vänner på en underbar brioche.

cirka 30-35 stycken

PT55M

1 timme+

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Brioche
25 g jäst
5 ägg
3/4 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
350 g tempererat smör
1 ägg till pensling

Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl grädde
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse (ex. maizena)
25 g rumstempererat smör

Garnering
färska bär
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Vaniljkräm
Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med grädden.
Ta upp stången ur grädden.
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst.
Häll grädden över äggsmeten under uppvispning. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat. Häll vaniljkrämen i en skål och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.

Brioche
Smula jästen i en bunke och tillsätt äggen. Rör med en degkrok tills jästen löst sig.
Blanda i sirap, salt och vetemjöl och arbeta degen mjuk och slät. Lägg i lite smör i taget. Blanda ytterligare cirka 10 minuter. Låt degen stå övertäckt i kylen minst 5 timmar.
Knåda sedan degen på ett mjölat bakbord. Kavla tunt cirka 1 cm och ta ut små rundlar cirka 10 cm i diameter. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper 1 timme.
Tryck till degen i mitten med två fingrar så att det bildas en grop. Pensla med uppvispat ägg och spritsa vaniljkrämen i gropen. Grädda i 220 °C i cirka 5 minuter.
Låt briochen svalna och lägg sedan på färska bär och pudra över florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?