Minibrioche med vaniljkräm och färska bär

Brioche med vaniljkräm och färska bär än den bästa kombinationen. En hemgjord vaniljkräm smakar ljuvligt. Bjud dina vänner på en underbar brioche.

cirka 30-35 stycken

PT55M

1 timme+

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Brioche
25 g jäst
5 ägg
3/4 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
350 g tempererat smör
1 ägg till pensling

Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl grädde
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse (ex. maizena)
25 g rumstempererat smör

Garnering
färska bär
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Vaniljkräm
Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med grädden.
Ta upp stången ur grädden.
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst.
Häll grädden över äggsmeten under uppvispning. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat. Häll vaniljkrämen i en skål och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.

Brioche
Smula jästen i en bunke och tillsätt äggen. Rör med en degkrok tills jästen löst sig.
Blanda i sirap, salt och vetemjöl och arbeta degen mjuk och slät. Lägg i lite smör i taget. Blanda ytterligare cirka 10 minuter. Låt degen stå övertäckt i kylen minst 5 timmar.
Knåda sedan degen på ett mjölat bakbord. Kavla tunt cirka 1 cm och ta ut små rundlar cirka 10 cm i diameter. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper 1 timme.
Tryck till degen i mitten med två fingrar så att det bildas en grop. Pensla med uppvispat ägg och spritsa vaniljkrämen i gropen. Grädda i 220 °C i cirka 5 minuter.
Låt briochen svalna och lägg sedan på färska bär och pudra över florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!