Minicheesecakes med hallonswirl

Cheesecake är enkel dessert att bjuda på, lyxa till din minicheesecake med hallonswirl. Förbered och ta ut från frysen när gästerna kommer.

cirka 12 stycken muffinsformar

PT1H

1,5 timme

Betyg (83 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
8 st Digestivekex
25 g smält smör
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Hallonswirl
1 1/2 dl hallon
2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Fyllning
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 msk vetemjöl
400 g färskost
1 tsk citronskal, gärna obesprutat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 stora ägg
2 msk vispgrädde

Instruktioner

Värm ugnen till 175 °C.

Mixa kexen med en stavmixer, häll i det smälta smöret, tillsätt sockret och blanda.

Lägg en matsked av smulorna i botten av formarna. Tryck ut till ett jämt lager.

Grädda i ugnen i 5 minuter.

Mixa hallon, florsocker och vaniljsocker.

Pressa blandningen genom en finmaskig sil för att separera fröna från hallonpurén. Ställ åt sidan.

Vispa ihop socker och mjöl, tillsätt färskost, citronskal och vaniljsocker och blanda tills det blir en jämn smet.

Blanda i äggen ett i taget, tillsätt vispgrädden.

Fördela färskostblandningen i muffinsformar.

Ringla en cirkel av hallonsås över varje muffins, använd en tandpetare för att röra lite ytterligare och skapa en ”swirl”.

Grädda i 15–20 minuter tills fyllningen stelnat.

Låt muffinsarna svalna helt och kyl dem sedan i kylskåpet så att de sätter sig.

Garnera med färska hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.