Minicheesecakes med hallonswirl

Cheesecake är enkel dessert att bjuda på, lyxa till din minicheesecake med hallonswirl. Förbered och ta ut från frysen när gästerna kommer.

cirka 12 stycken muffinsformar

PT1H

1,5 timme

Betyg (83 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
8 st Digestivekex
25 g smält smör
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Hallonswirl
1 1/2 dl hallon
2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Fyllning
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 msk vetemjöl
400 g färskost
1 tsk citronskal, gärna obesprutat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 stora ägg
2 msk vispgrädde

Instruktioner

Värm ugnen till 175 °C.

Mixa kexen med en stavmixer, häll i det smälta smöret, tillsätt sockret och blanda.

Lägg en matsked av smulorna i botten av formarna. Tryck ut till ett jämt lager.

Grädda i ugnen i 5 minuter.

Mixa hallon, florsocker och vaniljsocker.

Pressa blandningen genom en finmaskig sil för att separera fröna från hallonpurén. Ställ åt sidan.

Vispa ihop socker och mjöl, tillsätt färskost, citronskal och vaniljsocker och blanda tills det blir en jämn smet.

Blanda i äggen ett i taget, tillsätt vispgrädden.

Fördela färskostblandningen i muffinsformar.

Ringla en cirkel av hallonsås över varje muffins, använd en tandpetare för att röra lite ytterligare och skapa en ”swirl”.

Grädda i 15–20 minuter tills fyllningen stelnat.

Låt muffinsarna svalna helt och kyl dem sedan i kylskåpet så att de sätter sig.

Garnera med färska hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!