Ingredienser
Botten
8 st Digestivekex
25 g smält smör
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
Hallonswirl
1 1/2 dl hallon
2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Fyllning
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 msk vetemjöl
400 g färskost
1 tsk citronskal, gärna obesprutat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 stora ägg
2 msk vispgrädde
Instruktioner
Värm ugnen till 175 °C.
Mixa kexen med en stavmixer, häll i det smälta smöret, tillsätt sockret och blanda.
Lägg en matsked av smulorna i botten av formarna. Tryck ut till ett jämt lager.
Grädda i ugnen i 5 minuter.
Mixa hallon, florsocker och vaniljsocker.
Pressa blandningen genom en finmaskig sil för att separera fröna från hallonpurén. Ställ åt sidan.
Vispa ihop socker och mjöl, tillsätt färskost, citronskal och vaniljsocker och blanda tills det blir en jämn smet.
Blanda i äggen ett i taget, tillsätt vispgrädden.
Fördela färskostblandningen i muffinsformar.
Ringla en cirkel av hallonsås över varje muffins, använd en tandpetare för att röra lite ytterligare och skapa en ”swirl”.
Grädda i 15–20 minuter tills fyllningen stelnat.
Låt muffinsarna svalna helt och kyl dem sedan i kylskåpet så att de sätter sig.
Garnera med färska hallon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.