Minicheesecakes med hallonswirl

cirka 12 stycken muffinsformar 1,5 timme
Minicheesecakes med hallonswirl
Betyg: (31st)

Ingredienser

    Botten

    • 8 st Digestivekex
    • 25 g smält smör
    • 1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

    Hallonswirl

    • 1 1/2 dl hallon
    • 2 msk Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Fyllning

    • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 msk vetemjöl
    • 400 g färskost
    • 1 tsk citronskal, gärna obesprutat
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 stora ägg
    • 2 msk vispgrädde

    Värm ugnen till 175 °C.

    Mixa kexen med en stavmixer, häll i det smälta smöret, tillsätt sockret och blanda.

    Lägg en matsked av smulorna i botten av formarna. Tryck ut till ett jämt lager.

    Grädda i ugnen i 5 minuter.

    Mixa hallon, florsocker och vaniljsocker.

    Pressa blandningen genom en finmaskig sil för att separera fröna från hallonpurén. Ställ åt sidan.

    Vispa ihop socker och mjöl, tillsätt färskost, citronskal och vaniljsocker och blanda tills det blir en jämn smet.

    Blanda i äggen ett i taget, tillsätt vispgrädden.

    Fördela färskostblandningen i muffinsformar.

    Ringla en cirkel av hallonsås över varje muffins, använd en tandpetare för att röra lite ytterligare och skapa en ”swirl”.

    Grädda i 15–20 minuter tills fyllningen stelnat.

    Låt muffinsarna svalna helt och kyl dem sedan i kylskåpet så att de sätter sig.

    Garnera med färska hallon.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker