Minimuffins

cirka 30 stycken

Betyg (329 st)

Ingredienser

50 g margarin
2 1/2 msk mjölk
1 ägg
3/4 dl Dansukker Rörsocker eller Strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk potatismjöl
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Småkaksformar

Förslag på smaksättning
1/2 msk kakao
eller
1/2 dl hackad choklad
eller
rivet skal från 1/4 citron, gärna obesprutad
eller
1/2 dl färska eller djupfrysta bär
eller
1/2 dl russin

Förslag på garnering
doftat florsocker
eller glasyr, 1 dl Dansukker Florsocker plus ett par droppar vatten
eller pärlsocker,
eller mandel och nötter

Instruktioner

Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins. Häll upp i pappersformar på långpanna. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 5 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.