Minipajer med krusbärsmarmelad

Gör festliga minipajer i portionsstorlek till kalaset. Tillsammans med krusbärsmarmelad blir minipajerna utan tvekan en succé bland gästerna.

cirka 20 småpajer

1 1/2 timme

Betyg (26 st)

Ingredienser

Mördeg
300 g smör
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
7 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 ägg

Krusbärsmarmelad
500 g krusbär
500 g Dansukker Syltsocker
1 kanelstång

Instruktioner

Skär det kalla smöret i bitar och tillsätt florsocker och vetemjöl. Blanda i en mixer. Tillsätt en nypa salt och ägget. Mixa ytterligare en kort stund och lägg ut degen på ett mjölat bakbord.

Arbeta ihop degen, överarbeta den inte. Plasta och ställ i kylen 30 minuter.

Skölj krusbären och koka i ca 3 minuter.

Mixa krusbären lite slarvigt så att det blir lite bitar kvar. Blanda i syltsocker och kanelstång. Låt koka ca 10 minuter.

Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Sätt ugnen på 185 °C. Kavla ut degen, ca 1 mm tjock på ett mjölat bakbord och stansa ut 20 bitar med en rund form ca 7 cm i diameter. Pensla en muffinsplåt och tryck lätt i den runda pajdegen längs med sidorna av plåten, så att den blir jämn.

Lägg i en klick krusbärsmarmelad. Stansa ut 20 lock med en rund form, ca 6 cm i diameter. Stansa ut ett mönster i mitten av locken. Lägg locken på pajerna och tryck till kanterna lite nätt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 17–20 minuter. Låt svalna.

Servera med vaniljglass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.