Minipajer med krusbärsmarmelad

Gör festliga minipajer i portionsstorlek till kalaset. Tillsammans med krusbärsmarmelad blir minipajerna utan tvekan en succé bland gästerna.

cirka 20 småpajer

PT1H

1 1/2 timme

Betyg (26 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Mördeg
300 g smör
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
7 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 ägg

Krusbärsmarmelad
500 g krusbär
500 g Dansukker Syltsocker
1 kanelstång

Instruktioner

Skär det kalla smöret i bitar och tillsätt florsocker och vetemjöl. Blanda i en mixer. Tillsätt en nypa salt och ägget. Mixa ytterligare en kort stund och lägg ut degen på ett mjölat bakbord.

Arbeta ihop degen, överarbeta den inte. Plasta och ställ i kylen 30 minuter.

Skölj krusbären och koka i ca 3 minuter.

Mixa krusbären lite slarvigt så att det blir lite bitar kvar. Blanda i syltsocker och kanelstång. Låt koka ca 10 minuter.

Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Sätt ugnen på 185 °C. Kavla ut degen, ca 1 mm tjock på ett mjölat bakbord och stansa ut 20 bitar med en rund form ca 7 cm i diameter. Pensla en muffinsplåt och tryck lätt i den runda pajdegen längs med sidorna av plåten, så att den blir jämn.

Lägg i en klick krusbärsmarmelad. Stansa ut 20 lock med en rund form, ca 6 cm i diameter. Stansa ut ett mönster i mitten av locken. Lägg locken på pajerna och tryck till kanterna lite nätt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 17–20 minuter. Låt svalna.

Servera med vaniljglass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?