Minipajer med krusbärsmarmelad

cirka 20 småpajer 1 1/2 timme
Gör festliga minipajer i portionsstorlek till kalaset. Tillsammans med krusbärsmarmelad blir minipajerna utan tvekan en succé bland gästerna.
Minipajer med krusbärsmarmelad
Betyg: (24st)

Ingredienser

    Mördeg

    • 300 g smör
    • 2 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 7 dl vetemjöl
    • 1 nypa salt
    • 1 ägg

    Krusbärsmarmelad

    • 500 g krusbär
    • 500 g Dansukker Syltsocker
    • 1 kanelstång

    Skär det kalla smöret i bitar och tillsätt florsocker och vetemjöl. Blanda i en mixer. Tillsätt en nypa salt och ägget. Mixa ytterligare en kort stund och lägg ut degen på ett mjölat bakbord.

    Arbeta ihop degen, överarbeta den inte. Plasta och ställ i kylen 30 minuter.

    Skölj krusbären och koka i ca 3 minuter.

    Mixa krusbären lite slarvigt så att det blir lite bitar kvar. Blanda i syltsocker och kanelstång. Låt koka ca 10 minuter.

    Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

    Sätt ugnen på 185 °C. Kavla ut degen, ca 1 mm tjock på ett mjölat bakbord och stansa ut 20 bitar med en rund form ca 7 cm i diameter. Pensla en muffinsplåt och tryck lätt i den runda pajdegen längs med sidorna av plåten, så att den blir jämn.

    Lägg i en klick krusbärsmarmelad. Stansa ut 20 lock med en rund form, ca 6 cm i diameter. Stansa ut ett mönster i mitten av locken. Lägg locken på pajerna och tryck till kanterna lite nätt.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 17–20 minuter. Låt svalna.

    Servera med vaniljglass.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker