Ingredienser
Pajskal
100 g rumstempererat smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 äggula
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk malen kanel
Fyllning
3 dl grädde
120 g smör
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 tsk salt
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Chokladganache
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
Garnering
flingsalt
Instruktioner
Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke och vispa sedan ner äggulan.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och kanel i en annan bunke och vänd sedan ner i smörblandningen.
Arbeta ihop till en deg och plasta in. Ställ i kylen i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 180 °C.
Dela degen i 20 bitar och tryck ut i små folieformar, nagga med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
Gör under tiden karamellfyllningen. Värm grädde, smör och vaniljsocker i en kastrull. Ställ åt sidan och koka upp glykossirap, ljussirap, salt och socker till120 °C. Rör om då och då.
Rör försiktigt ner gräddblandningen i sirapsblandningen och koka till 124 °C. Rör om då och då.
Häll fyllningen i formarna och låt svalna i rumstemperatur.
Hacka choklad och koka upp grädde. Häll grädden över chokladen och rör till en slät smet. Ställ i kylen för att svalna minst 20 minuter.
Bred ut ganachen över karamellfyllningen och strö på flingsalt. Ställ i kylen. Ta ut pajerna en stund innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.