Minipajer med salt karamell och chokladganache

cirka 20 stycken cirka 2 timmar
Minipajer med salt karamell och chokladganache
Betyg: (1st)

Ingredienser

    Pajskal

    • 100 g rumstempererat smör
    • 3/4 dl Dansukker Florsocker
    • 1 äggula
    • 2 dl vetemjöl
    • 4 msk kakao
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 tsk malen kanel

    Fyllning

    • 3 dl grädde
    • 120 g smör
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 dl Dansukker Glykossirap
    • 1 dl Dansukker Ljus Sirap
    • 1/2 tsk salt
    • 3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

    Chokladganache

    • 100 g mörk choklad
    • 1 dl vispgrädde

    Garnering

    • flingsalt

    Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke och vispa sedan ner äggulan.

    Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och kanel i en annan bunke och vänd sedan ner i smörblandningen.

    Arbeta ihop till en deg och plasta in. Ställ i kylen i ca 20 minuter.

    Sätt ugnen på 180 °C.

    Dela degen i 20 bitar och tryck ut i små folieformar, nagga med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

    Gör under tiden karamellfyllningen. Värm grädde, smör och vaniljsocker i en kastrull. Ställ åt sidan och koka upp glykossirap, ljussirap, salt och socker till120 °C. Rör om då och då.

    Rör försiktigt ner gräddblandningen i sirapsblandningen och koka till 124 °C. Rör om då och då.

    Häll fyllningen i formarna och låt svalna i rumstemperatur.

    Hacka choklad och koka upp grädde. Häll grädden över chokladen och rör till en slät smet. Ställ i kylen för att svalna minst 20 minuter.

    Bred ut ganachen över karamellfyllningen och strö på flingsalt. Ställ i kylen. Ta ut pajerna en stund innan servering.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker