Minirabarberpajer med varmvispad maräng

Minirabarberpajer med varmvispad maräng är en himmelsk dessert. Baka rabarberpajerna i miniformer och spritsa varmvispad maräng på toppen!

6-8 minipajer

PT1H

1,5 timme

Betyg (58 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Deg
250 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Rabarberfyllning
400 g rabarber
1/2 dl Dansukker Strösocker

Maräng
3 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker

Instruktioner

Kör snabbt ihop alla ingredienserna till en slät pajdeg. Plasta och låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 °C.
Skölj och skala rabarbern och skär till mindre bitar. Koka upp i en kastrull med strösockret i 2 minuter.
Smörj formarna och tryck ut degen med fingrarna. Fördela rabarbern och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-15 minuter. Ta ut pajerna och låt vila en stund.

Förbered under tiden marängen genom att lägga äggvitor och socker i en torr och ren skål. Vispa upp äggvitan över ett vattenbad och låt temperaturen stiga till 50-65 °C. Känn på marängsmeten mellan fingrarna, alla sockerkristaller ska vara borta. Lägg smeten i en bunke och vispa upp marängen tills den svalnat och blivit fluffig.
Lägg smeten i en spritspåse med valfri tyll och spritsa på pajerna. Bränn av marängen med en brännare.
Servera med glass eller vaniljsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.