Ingredienser
Deg
250 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Rabarberfyllning
400 g rabarber
1/2 dl Dansukker Strösocker
Maräng
3 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
Instruktioner
Kör snabbt ihop alla ingredienserna till en slät pajdeg. Plasta och låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 °C.
Skölj och skala rabarbern och skär till mindre bitar. Koka upp i en kastrull med strösockret i 2 minuter.
Smörj formarna och tryck ut degen med fingrarna. Fördela rabarbern och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-15 minuter. Ta ut pajerna och låt vila en stund.
Förbered under tiden marängen genom att lägga äggvitor och socker i en torr och ren skål. Vispa upp äggvitan över ett vattenbad och låt temperaturen stiga till 50-65 °C. Känn på marängsmeten mellan fingrarna, alla sockerkristaller ska vara borta. Lägg smeten i en bunke och vispa upp marängen tills den svalnat och blivit fluffig.
Lägg smeten i en spritspåse med valfri tyll och spritsa på pajerna. Bränn av marängen med en brännare.
Servera med glass eller vaniljsås.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.