Mintbågar

- Recept Tea Malmegård
Teas mintbågar måste du bara testa att baka. En småkaka med kakaobas tillsammans med en krämig mintfyllning.

20-25 st kakor

ca 1 tim

Betyg (16 st)

Ingredienser

Chokladdeg
2 1/4 dl Dansukker Eko Florsocker
1 nypa salt
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
150 g rumstempererat smör

Mintfyllning
4 dl Dansukker Eko Florsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g saltat smör, rumstempererat
mintolja till smaksättning OBS! Behövs väldigt lite.

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg.

Kavla ut degen cirka 3 mm tjock med lite mjöl och lägg på ett bakplåtspapper. Det blir 2 ark. Om du har möjlighet, stoppa in den utkavlade degen i kyl eller frys i 5-10 minuter för att få så fin form på kakorna som möjligt.

Stansa ut rundlar med en stansring eller ett glas och dela på mitten. Sprid ut kakorna då de sväller något under gräddning. Grädda i cirka 8-12 minuter. OBS! Gräddningstiden kan variera från olika ugnar. Ta ut kakorna och låt svalna.

Mintfyllning: Blanda ihop alla ingredienser, förutom mintoljan, med en slickepott till en slät smet. Smaksätt med mint och fyll på en spritspåse.

Spritsa fyllning på ena kakans insida och limma ihop med en annan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.