Mintbågar - Recept

Mintbågar

20-25 st kakor ca 1 tim
Teas mintbågar måste du bara testa att baka. En småkaka med kakaobas tillsammans med en krämig mintfyllning.
- Recept Tea Malmegård
Mintbågar
Betyg (0st)

Ingredienser

    Chokladdeg

    • 2 1/4 dl Dansukker Eko Florsocker
    • 1 nypa salt
    • 1 tsk bikarbonat
    • 3 dl vetemjöl
    • 1 dl kakao
    • 150 g rumstempererat smör

    Mintfyllning

    • 4 dl Dansukker Eko Florsocker
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 150 g saltat smör, rumstempererat
    • mintolja till smaksättning OBS! Behövs väldigt lite.

    Sätt ugnen på 175°C.

    Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg.

    Kavla ut degen cirka 3 mm tjock med lite mjöl och lägg på ett bakplåtspapper. Det blir 2 ark. Om du har möjlighet, stoppa in den utkavlade degen i kyl eller frys i 5-10 minuter för att få så fin form på kakorna som möjligt.

    Stansa ut rundlar med en stansring eller ett glas och dela på mitten. Sprid ut kakorna då de sväller något under gräddning. Grädda i cirka 8-12 minuter. OBS! Gräddningstiden kan variera från olika ugnar. Ta ut kakorna och låt svalna.

    Mintfyllning: Blanda ihop alla ingredienser, förutom mintoljan, med en slickepott till en slät smet. Smaksätt med mint och fyll på en spritspåse.

    Spritsa fyllning på ena kakans insida och limma ihop med en annan.


    ;