Ingredienser
Chokladdeg
2 1/4 dl Dansukker Eko Florsocker
1 nypa salt
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
150 g rumstempererat smör
Mintfyllning
4 dl Dansukker Eko Florsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g saltat smör, rumstempererat
mintolja till smaksättning OBS! Behövs väldigt lite.
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock med lite mjöl och lägg på ett bakplåtspapper. Det blir 2 ark. Om du har möjlighet, stoppa in den utkavlade degen i kyl eller frys i 5-10 minuter för att få så fin form på kakorna som möjligt.
Stansa ut rundlar med en stansring eller ett glas och dela på mitten. Sprid ut kakorna då de sväller något under gräddning. Grädda i cirka 8-12 minuter. OBS! Gräddningstiden kan variera från olika ugnar. Ta ut kakorna och låt svalna.
Mintfyllning: Blanda ihop alla ingredienser, förutom mintoljan, med en slickepott till en slät smet. Smaksätt med mint och fyll på en spritspåse.
Spritsa fyllning på ena kakans insida och limma ihop med en annan.
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.