Mintknappar

Mintknappar

ca 30 stycken ca 1 timme
Mintknappar eller mintkyssar, kalla det vad du vill, dem är lika goda ändå. Härlig frisk mintfyllning formade till knappar och doppade i choklad.
Mintknappar
Betyg (22st)

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 1-2 krm pepparmintsolja
  • 5-5 1/2 dl Dansukker Florsocker

Garnering

  • 150 g mörk choklad

Vispa äggvitan till ett skum och tillsätt pepparmintsolja.

Sikta i florsocker tills massan är fast men fortfarande smidig. Vänd upp massan på ett florsockertäckt bakbord och arbeta den till en mjuk och slät massa.

Rulla till kulor som plattas till. Tryck till med en gaffel om de ska vara randiga.

Smält choklad till garneringen över ett vattenbad och låt svalna lite. Doppa mintknapparna i chokladen och lägg på galler för att rinna av och svalna.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;