Mintknappar

Mintknappar eller mintkyssar, kalla det vad du vill, dem är lika goda ändå. Härlig frisk mintfyllning formade till knappar och doppade i choklad.

ca 30 stycken

ca 1 timme

Betyg (16 st)

Ingredienser

1 äggvita
1-2 krm pepparmintsolja
5-5 1/2 dl Dansukker Florsocker

Garnering
150 g mörk choklad

Instruktioner

Vispa äggvitan till ett skum och tillsätt pepparmintsolja.

Sikta i florsocker tills massan är fast men fortfarande smidig. Vänd upp massan på ett florsockertäckt bakbord och arbeta den till en mjuk och slät massa.

Rulla till kulor som plattas till. Tryck till med en gaffel om de ska vara randiga.

Smält choklad till garneringen över ett vattenbad och låt svalna lite. Doppa mintknapparna i chokladen och lägg på galler för att rinna av och svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.