Mintknappar

Mintknappar eller mintkyssar, kalla det vad du vill, dem är lika goda ändå. Härlig frisk mintfyllning formade till knappar och doppade i choklad.

ca 30 stycken

ca 1 timme

Betyg (21 st)

Ingredienser

1 äggvita
1-2 krm pepparmintsolja
5-5 1/2 dl Dansukker Florsocker

Garnering
150 g mörk choklad

Instruktioner

Vispa äggvitan till ett skum och tillsätt pepparmintsolja.

Sikta i florsocker tills massan är fast men fortfarande smidig. Vänd upp massan på ett florsockertäckt bakbord och arbeta den till en mjuk och slät massa.

Rulla till kulor som plattas till. Tryck till med en gaffel om de ska vara randiga.

Smält choklad till garneringen över ett vattenbad och låt svalna lite. Doppa mintknapparna i chokladen och lägg på galler för att rinna av och svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.