Ingredienser
Vispad hasselnötspannacotta
2 dl hasselnötter
5 dl grädde
1,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl hasselnötskräm
2,5 gelatinblad
Mjölkchokladsmousse
2,5 dl mjölk
2 st gelatinblad
3 dl mjölkchoklad, hackad
5 dl grädde
Dulche-namelaka
1 dl mjölk
1,5 st gelatinblad
2 dl dulchechoklad
2 dl grädde
Instruktioner
Vispad hasselnötspannacotta
Rosta hasselnötterna på 200 grader i cirka 7 minuter.
Koka upp hasselnötterna med grädde, hasselnötskräm och strösocker.
Rör ner gelatinet, sila och kyl i 12 timmar. Vispa upp och fyll upp i spritspåse.
Mjölkchokladsmousse
Koka upp mjölken. Ta av från värmen och tillsätt gelatin. Häll över chokladen och mixa slät. Vid 35 grader tillsätt vispad grädde.
Dulche-namelaka
Koka upp mjölk. Rör ner gelatin. Mixa ner i chokladen. Mixa ner grädden med stavmixer.
Recept Joel Lindqvist
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.