Mjuk kokoskaka med bär

Mjuk och krämig kokoskaka fylld med blåbär som serveras med ett täcke av nougat. Smaksätt kokoskakan med rörsocker och mörkt muscovadosocker. Mums!

10-12 portioner

Betyg (3 st)

Ingredienser

4 dl kokosflingor
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
30 g smält smör
1 dl vetemjöl
2 dl blåbär
4 ägg

Glasyr
150 g mjuk nougat (Odense)
50 g mörk choklad

Garnering
Hallon och/eller blåbär

Till servering
2 dl vispgrädde
1 dl kesella eller kvarg
2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Hallon

Instruktioner

Blanda kokosflingor och rörsocker i en skål. Tillsätt muscovadorörsocker och smör. Blanda vetemjöl och blåbär och vänd ner i blandningen. Tillsätt äggen och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. Smält nougat och choklad över vattenbad och bred ut över kakan. Garnera med hallon och/eller blåbär. Vispa grädden halvfast. Tillsätt kesella/kvarg samt flor- och vaniljsocker. Blanda i hallonen. Servera hallongrädden till kakan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.