Mjuk kokoskaka med bär

10-12 portioner
Mjuk kokoskaka med bär
Betyg: (3st)

Ingredienser

  • 4 dl kokosflingor
  • 1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl blåbär
  • 4 ägg

Glasyr

  • 150 g mjuk nougat (Odense)
  • 50 g mörk choklad

Garnering

  • Hallon och/eller blåbär

Till servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella eller kvarg
  • 2 msk Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • Hallon

Blanda kokosflingor och rörsocker i en skål. Tillsätt sirap och margarin. Blanda vetemjöl och blåbär och vänd ner i blandningen. Tillsätt äggen och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. Smält nougat och choklad över vattenbad och bred ut över kakan. Garnera med hallon och/eller blåbär. Vispa grädden halvfast. Tillsätt kesella/kvarg samt flor- och vaniljsocker. Blanda i hallonen. Servera hallongrädden till kakan.

Receptet är framtaget av

Dansukker