Mjuk muscovadokaka - Recept

Mjuk muscovadokaka

10 bitar Ca 50 minuter
Mjuk muscovadokaka
Betyg (0st)

Ingredienser

    Muscovadokaka

    • 90 g mörk choklad, 70%
    • 2 1/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 1/2 dl mjöl
    • 180 g rumstempererat smör
    • 3 stora ägg (180 g) rumstempererade ägg

    Till formen

    • 20 g rumstempererat smör
    • 20 g Dansukker Strösocker

    1.    Smöra och sockra formen.
    2.    Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn, rör emellanåt så den inte bränns. Ställ den åt sidan.
    3.    Sätt ugnen på 170 grader.
    4.    Blanda smör och muscovadosocker tills det blir en jämn smet.
    5.    Rör sönder äggen och tillsätt dem i omgångar till smöret.
    6.    Häll i smält choklad och vänd runt i bunken tills det är helt blandat.
    7.    Vänd i siktat mjöl. Häll smeten i smord sockerkaksform och baka i mitten på ugnen i cirka 15-18 minuter.


    ;