Ingredienser
Muscovadokaka
90 g mörk choklad, 70%
2 1/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 dl mjöl
180 g rumstempererat smör
3 stora ägg (180 g) rumstempererade ägg
Till formen
20 g rumstempererat smör
20 g Dansukker Strösocker
Instruktioner
1. Smöra och sockra formen.
2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn, rör emellanåt så den inte bränns. Ställ den åt sidan.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Blanda smör och muscovadosocker tills det blir en jämn smet.
5. Rör sönder äggen och tillsätt dem i omgångar till smöret.
6. Häll i smält choklad och vänd runt i bunken tills det är helt blandat.
7. Vänd i siktat mjöl. Häll smeten i smord sockerkaksform och baka i mitten på ugnen i cirka 15-18 minuter.
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!