Mjuk muscovadokaka

- Recept Tea Malmegård
Mjuk och saftig muscovadokaka. Smaksätt kakan med Ljust Muscovadorörsocker och du får fantastiska smaker!

10 bitar

Ca 50 minuter

Betyg (9 st)

Ingredienser

Muscovadokaka
90 g mörk choklad, 70%
2 1/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 dl mjöl
180 g rumstempererat smör
3 stora ägg (180 g) rumstempererade ägg

Till formen
20 g rumstempererat smör
20 g Dansukker Strösocker

Instruktioner

1.    Smöra och sockra formen.
2.    Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn, rör emellanåt så den inte bränns. Ställ den åt sidan.
3.    Sätt ugnen på 170 grader.
4.    Blanda smör och muscovadosocker tills det blir en jämn smet.
5.    Rör sönder äggen och tillsätt dem i omgångar till smöret.
6.    Häll i smält choklad och vänd runt i bunken tills det är helt blandat.
7.    Vänd i siktat mjöl. Häll smeten i smord sockerkaksform och baka i mitten på ugnen i cirka 15-18 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.