Mjuk päronkaka med choklad

Vilken drömkaka och vilken dröm kombo, päron och choklad.
- Recept Simona Muntean

12 bitar

ca 1 timme

Betyg (14 st)

Ingredienser

1 dl osötad kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk maizenamajsstärkelse
100 g normal saltat smör vid rumstemperatur
2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
2-3 päron skalade, halverade och tunt skivade

Instruktioner

1.    Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
2.    I en skål blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och maizena majsstärkelse.
3.     I en stor skål vispa ihop smöret med strösocker och Brun Farin. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa ljust och luftigt.
4.    Tillsätt mjölblandningen och vispa jämnt.
5.    Häll mjölken och vispa jämnt.
6.    Häll smeten i formen.
7.    Toppa kakan med päronhalvorna.
8.    Grädda i mitten av ugnen för ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
9.    Kakan är klar när en tandpetare kommer ut torr.
10.    Låt kakan kallna i formen på galler innan du stjälper upp. Sikta florsocker innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.