Mjuk päronkaka med choklad

- Recept Simona Muntean
Vilken drömkaka och vilken drömkombo, päron och choklad i samma härliga kaka.

12 bitar

ca 1 timme

Betyg (23 st)

Ingredienser

1 dl osötad kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk maizenamajsstärkelse
100 g normal saltat smör vid rumstemperatur
2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
2-3 päron skalade, halverade och tunt skivade

Instruktioner

1.    Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
2.    I en skål blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och maizena majsstärkelse.
3.     I en stor skål vispa ihop smöret med strösocker och Brun Farin. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa ljust och luftigt.
4.    Tillsätt mjölblandningen och vispa jämnt.
5.    Häll mjölken och vispa jämnt.
6.    Häll smeten i formen.
7.    Toppa kakan med päronhalvorna.
8.    Grädda i mitten av ugnen för ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
9.    Kakan är klar när en tandpetare kommer ut torr.
10.    Låt kakan kallna i formen på galler innan du stjälper upp. Sikta florsocker innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.