Ingredienser
1 dl osötad kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk maizenamajsstärkelse
100 g normal saltat smör vid rumstemperatur
2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
2-3 päron skalade, halverade och tunt skivade
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
2. I en skål blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och maizena majsstärkelse.
3. I en stor skål vispa ihop smöret med strösocker och Brun Farin. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa ljust och luftigt.
4. Tillsätt mjölblandningen och vispa jämnt.
5. Häll mjölken och vispa jämnt.
6. Häll smeten i formen.
7. Toppa kakan med päronhalvorna.
8. Grädda i mitten av ugnen för ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
9. Kakan är klar när en tandpetare kommer ut torr.
10. Låt kakan kallna i formen på galler innan du stjälper upp. Sikta florsocker innan servering.
- Recept Simona Muntean - Cookies and Sweets
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.