Mjuk päronkaka med choklad

- Recept Simona Muntean
Vilken drömkaka och vilken drömkombo, päron och choklad i samma härliga kaka.

12 bitar

PT55M

ca 1 timme

Betyg (49 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 dl osötad kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk maizenamajsstärkelse
100 g normal saltat smör vid rumstemperatur
2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
2-3 päron skalade, halverade och tunt skivade

Instruktioner

1.    Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
2.    I en skål blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och maizena majsstärkelse.
3.     I en stor skål vispa ihop smöret med strösocker och Brun Farin. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa ljust och luftigt.
4.    Tillsätt mjölblandningen och vispa jämnt.
5.    Häll mjölken och vispa jämnt.
6.    Häll smeten i formen.
7.    Toppa kakan med päronhalvorna.
8.    Grädda i mitten av ugnen för ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
9.    Kakan är klar när en tandpetare kommer ut torr.
10.    Låt kakan kallna i formen på galler innan du stjälper upp. Sikta florsocker innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.