Mjuk päronkaka med choklad

12 bitar ca 1 timme
Vilken drömkaka och vilken dröm kombo, päron och choklad.
- Recept Simona Muntean
Mjuk päronkaka med choklad
Betyg: (23st)

Ingredienser

  • 1 dl osötad kakao
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk maizenamajsstärkelse
  • 100 g normal saltat smör vid rumstemperatur
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2-3 päron skalade, halverade och tunt skivade

1.    Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
2.    I en skål blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och maizena majsstärkelse.
3.     I en stor skål vispa ihop smöret med strösocker och Brun Farin. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa ljust och luftigt.
4.    Tillsätt mjölblandningen och vispa jämnt.
5.    Häll mjölken och vispa jämnt.
6.    Häll smeten i formen.
7.    Toppa kakan med päronhalvorna.
8.    Grädda i mitten av ugnen för ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
9.    Kakan är klar när en tandpetare kommer ut torr.
10.    Låt kakan kallna i formen på galler innan du stjälper upp. Sikta florsocker innan servering.