Mjuk pepparkaka i långpanna

cirka 40 bitar
Mjuk pepparkaka i långpanna
Betyg: (97st)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 8 dl Dansukker Farinsocker
  • 6 dl filmjölk
  • 1 msk ingefära
  • 1 1/2 msk kardemumma
  • 2 tsk nejlikor
  • 1 1/2 msk kanel
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 200 g smält smör eller margarin
  • 2 dl lingonsylt eller frysta lingon

Topping

  • 400 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
  • 4 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • frysta lingon, kan uteslutas

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör i smöret och lingonsylten. Häll upp smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Blanda samman ost, flor- och vaniljsocker och bre över kakan. Strö på lingon och skär kakan i rutor.

Receptet är framtaget av

Dansukker