Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Ca 12 portioner 1,20 minuter
Mjuk pepparkaka hör hösten till. Rör ner rårörda lingon i smeten, ljuvligt gott. Servera din mjuka pepparkaka med grädde eller frosting och toppa med lingon.
Mjuk pepparkaka med lingonsylt
Betyg (12st)

Ingredienser

    Rårörda lingon

    • 50 g lingon
    • 1/3 dl Dansukker Rörsocker Strö

    Mjuk pepparkaka

    • 100 g rumsvarmt smör
    • 2 1/2 dl Dansukker Farinsocker
    • 2 ägg
    • 1 1/2 dl, 150 ml gräddfil
    • 3 dl vetemjöl
    • 3 tsk mald kanel
    • 1 tsk malda kryddnejlikor
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 tsk bikarbonat

    Frosting

    • 150 g, 1 1/2 dl marscapone
    • 1 dl Dansukker Florsocker
    • skalet från 1 lime, gärna obesprutad
    • 5-10 ml färskpressad limesaft

    Alternativt tillbehör

    • grädde
    • lingon

    Sätt ugnen på 175 °C. Blanda ihop lingon och rörsocker, ställ åt sidan.

    Vispa smör och farinsocker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda i gräddfilen. 

    Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten och rör ner i smeten. Vänd ner de rårörda lingonen och rör smeten slät.

    Häll upp smeten i en smord springform, cirka 23 cm i diameter. Baka pepparkakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna.

    Den mjuka pepparkakan är lika god med som utan frosting, men önskas frosting så blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylskåpet i cirka 30 minuter. Bred eller spritsa ut frostingen på kakan och dekorera med lingon eller servera kakan med vispad grädde och lingon.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;