Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Mjuk pepparkaka hör hösten till. Rör ner rårörda lingon i smeten, ljuvligt gott. Servera din mjuka pepparkaka med grädde eller frosting och toppa med lingon.

Ca 12 portioner

1,20 minuter

Betyg (24 st)

Ingredienser

Rårörda lingon
50 g lingon
1/3 dl Dansukker Rörsocker Strö

Mjuk pepparkaka
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl, 150 ml gräddfil
3 dl vetemjöl
3 tsk mald kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingefära
1 krm kryddpeppar
1 tsk bikarbonat

Frosting
150 g, 1 1/2 dl marscapone
1 dl Dansukker Florsocker
skalet från 1 lime, gärna obesprutad
5-10 ml färskpressad limesaft

Alternativt tillbehör
grädde
lingon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C. Blanda ihop lingon och rörsocker, ställ åt sidan.

Vispa smör och farinsocker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda i gräddfilen. 

Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten och rör ner i smeten. Vänd ner de rårörda lingonen och rör smeten slät.

Häll upp smeten i en smord springform, cirka 23 cm i diameter. Baka pepparkakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna.

Den mjuka pepparkakan är lika god med som utan frosting, men önskas frosting så blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylskåpet i cirka 30 minuter. Bred eller spritsa ut frostingen på kakan och dekorera med lingon eller servera kakan med vispad grädde och lingon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Cheesecake med mangocurd och pistagebotten

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.