Mjukseg syltkaka

10-12 bitar 40 minuter
En mjukseg syltkaka är ett roligt alternativ till de vanliga hallongrottorna. Syltkakan blir kladdig i mitten och bakas med fördel i en brödform.
Mjukseg syltkaka
Betyg: (4st)

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma

Topping

  • ca 1 dl plommonsylt eller valfri sylt

Sätt ugnen på 200°C.

Smält smöret i en kastrull. Blanda ner resterande ingredienser och rör om till en smet.

Lägg ett bakplåtspapper i en brödform, ca 1 liter. Häll i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 5 minuter så att kakan får lite yta. Ta ut den från ugnen och lägg sylt längs med mitten av kakan.

Grädda ytterligare 20-25 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten.

Receptet är framtaget av

Dansukker