Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 1/2 dl mjölk
75 g hackad mörk choklad
Glasyr
75 g smör eller margarin
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
2-3 msk kakao
3 msk starkt, kallt kaffe
Garnering
Kokosflingor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk. Hacka chokladen och tillsätt i smeten.
Smörj en form, cirka 24 x 30 cm och häll upp smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Gör glasyren. Smält smöret och blanda med florsocker, kakao och starkt kaffe. Bred glasyren över kakan. Strö på kokosflingor. Skär i rutor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.