150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 1/2 dl mjölk
75 g hackad mörk choklad
Glasyr
75 g smör eller margarin
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
2-3 msk kakao
3 msk starkt, kallt kaffe
Garnering
Kokosflingor
Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk. Hacka chokladen och tillsätt i smeten.
Smörj en form, cirka 24 x 30 cm och häll upp smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Gör glasyren. Smält smöret och blanda med florsocker, kakao och starkt kaffe. Bred glasyren över kakan. Strö på kokosflingor. Skär i rutor.
Receptet är framtaget av