Mojito

Mojito är en frisk och enkel drink som nästan alla tycker om. Lika god med eller utan rom. Testa att servera din mojito med citrusisbitar för lyxigare smak!

1 glas

ca 20 min + 3 tim frystid

Betyg (242 st)

Ingredienser

2 cl färskpressad limesaft
1-2 tsk Dansukker Rörsocker
mynta
3-4 limeisbitar, eller vanliga isbitar, se recept här
kolsyrat vatten
4 cl ljus rom, valfritt

Instruktioner

Skär limen i klyftor och pressa ut saften i ett glas. Använd gärna obesprutade lime. Lägg i  klyftorna, rörsocker och mynta i glasen och krossa med en mortel.

Tillsätt isbitarna och krossa lite till med morteln. Tillsätt kolsyrat vatten och ljus rom.  Toppa med rörsocker och mynta.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.