Mojito

Mojito är en frisk och enkel drink som nästan alla tycker om. Lika god med eller utan rom. Testa att servera din mojito med citrusisbitar för lyxigare smak!

1 glas

ca 20 min + 3 tim frystid

Betyg (285 st)

Ingredienser

2 cl färskpressad limesaft
1-2 tsk Dansukker Rörsocker
mynta
3-4 limeisbitar, eller vanliga isbitar, se recept här
kolsyrat vatten
4 cl ljus rom, valfritt

Instruktioner

Skär limen i klyftor och pressa ut saften i ett glas. Använd gärna obesprutade lime. Lägg i  klyftorna, rörsocker och mynta i glasen och krossa med en mortel.

Tillsätt isbitarna och krossa lite till med morteln. Tillsätt kolsyrat vatten och ljus rom.  Toppa med rörsocker och mynta.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.