Ingredienser
4 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula
röd hushållsfärg eller
2 tsk kakao
hjärtmått i två storlekar
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till degen. Tag en tredjedel av degen och färga rosa med hjälp av hushållsfärg eller brun med hjälp av kakao. Låt degarna vila kallt i minst 30 minuter.
Kavla ut den ljusa degen först och tag ut hjärtan med hjälp av mått. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Kavla därefter den färgade degen och tag ut lite mindre hjärtan med mått. Lägg det lilla, färgade hjärtat en bit inpå det ljusa hjärtat. Grädda i 175 °C i cirka 10 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.