Mördegskakor

cirka 60 stycken

Betyg (69 st)

Ingredienser

200 g smör eller margarin
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
2 dl Dansukker Brun Farin Strö
5 msk kakao
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg

Pensling och garnering
1 ägg
Dansukker Pärlsocker eller färgat pärlsocker

Färgat pärlsocker
3 dl Dansukker Pärlsocker
1 msk vatten
Fruktfärg

Instruktioner

Blanda samman margarin, florsocker, brun farin strö, kakao, vetemjöl, bakpulver och ägg till en smidig deg. Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till en rulle. Lägg rullarna på två smorda eller pappersklädda plåtar. Platta till rullarna något. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mördegskakorna mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Skär i sneda bitar medan de ännu är varma. Låt mördegskakorna svalna på galler.

Färgat pärlsocker
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen. Blanda i pärlsocker. Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunt lager. Låt torka. Dela eventuella klumpar med en gaffel. Förvara torrt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.