Ingredienser
4 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula
Glasyr
5 dl Dansukker Florsocker
1 msk flytande margarin
1-2 msk vatten
hushållsfärg
Instruktioner
Blanda samman ingredienserna i en hög på bakbordet och arbeta samman till en deg. Låt vila i minst 30 minuter i kylskåp. Kavla ut degen till cirka 3 mm tjocklek. Ta ut kakor efter mått eller mall. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter.
Blanda samman florsocker, margarin och vatten till en slät smet. Dela glasyren och färga efter önskemål. Garnera kakorna med glasyren. Låt torka på galler.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.