Mördegskakor

cirka 60 stycken
Mördegskakor
Betyg: (29st)

Ingredienser

200 g smör eller margarin
4 1/2 dl Dansukker Florsocker
5 msk kakao
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg

Pensling och garnering
1 ägg
Dansukker Pärlsocker eller färgat pärlsocker

Färgat pärlsocker
3 dl Dansukker Pärlsocker
1 msk vatten
Fruktfärg

Blanda samman margarin, florsocker, kakao, vetemjöl, bakpulver och ägg till en smidig deg. Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till en rulle. Lägg rullarna på två smorda eller pappersklädda plåtar. Platta till rullarna något. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mördegskakorna mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Skär i sneda bitar medan de ännu är varma. Låt mördegskakorna svalna på galler.

Färgat pärlsocker
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen. Blanda i pärlsocker. Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunt lager. Låt torka. Dela eventuella klumpar med en gaffel. Förvara torrt.

Receptet är framtaget av

Dansukker