Mördegskransar

Mördegskransar

cirka 35 stycken
Spröda kransar gjorda på mördeg är en enkel och fin kaka att bjuda på. Färglägg mördegskransarna med karamellfärg och ge kakan ett påskigt utseende.
Mördegskransar
Betyg (0st)

Ingredienser

200 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Strösocker
5 dl vetemjöl
1 ägg
Grön och gul hushållsfärg

Arbeta samman matfett, socker, mjöl och ägg. Dela degen i två delar och färga ena delen gul och andra delen grön. Lägg i plastpåsar och låt vila i kylskåp i 1 timme.

Kavla ut de båda degarna på mjölat bakbord och ta ut små runda kakor med mått. Lägg gula och gröna cirklar omlott så att de bildar små kransar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Du kan även rulla ut längder av degen som tvinnas samman två och två och sedan formas till kransar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;