Ingredienser
1/2 liter vatten eller mjölk
25 g jäst
2 msk Dansukker Brödsirap
2 medelstora morötter riven
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
4 dl fint mjöl eller grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
Alternativ topping
prästost
solrosfrön
pumpakärnor
Instruktioner
Lös upp jästen i vätskan. Tillsätt sirap, rivna morötter, olivolja och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en jämn deg. Strö lite mjöl på ytan och jäs degen i cirka 30 minuter, dubbel storlek under en bakduk.
Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och lägga på bakplåt med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 °C varmluft. Pensla bullarna med vatten. Önskas topping kan du riva prästost, hacka solrosfrön eller pumpakärnor och strö på.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler med bakduk.
Tips. Byt ut det fina mjölet till grahamsmjöl för grövre bullar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!