Morotsbullar - Recept

Morotsbullar

20 st 2 timmar
Saftiga morotsbullar smakar utmärkt till frukosten. Njut av nybakade morotsbullar med smör, ost och hemkokt marmelad. Går lika bra med graham som fint mjöl.
Morotsbullar
Betyg (6st)

Ingredienser

  • 1/2 liter vatten eller mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk Dansukker Brödsirap
  • 2 medelstora morötter, riven
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl fint mjöl eller grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl

Alternativ topping

  • prästost
  • solrosfrön
  • pumpakärnor

Lös upp jästen i vätskan. Tillsätt sirap, rivna morötter, olivolja och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en jämn deg. Strö lite mjöl på ytan och jäs degen i cirka 30 minuter, dubbel storlek under en bakduk.

Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och lägga på bakplåt med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 °C varmluft. Pensla bullarna med vatten. Önskas topping kan du riva prästost, hacka solrosfrön eller pumpakärnor och strö på.

Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler med bakduk.

Tips. Byt ut det fina mjölet till grahamsmjöl för grövre bullar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;