Morotskaka med färskostglasyr

8–10 personer
Den här morotskakan är otroligt saftig och bjuder på en kryddig smak och sammetslen färskostcreme med friska stänk av lime.
Morotskaka med färskostglasyr
Betyg: (1st)

Ingredienser

    Morotskaka

    • 200 g morötter, grovrivna
    • 1 dl smakneutral olja, t.ex. solrosolja
    • 2 ägg
    • 150 g Dansukker Strösocker
    • 150 g Dansukker Mörk Sirap
    • 140 g mjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1,5 tsk malen kanel
    • 1,5 tsk malen ingefära
    • 1/3 tsk salt

    Färskostcreme

    • 200 g färskost, t.ex. Philadelphia
    • 75 g smör, mjukt
    • 75 g Dansukker Florsocker
    • Finrivet skal av 1 ekologisk lime
    • Saft av ½ lime

    Morotskaka
    Blanda samman alla ingredienser i en skål. Häll smeten i en rund kakform (22 cm) klädd med bakplåtspapper. Sätt in kakan i kall ugn, sätt på ugnen och grädda den i ca 45 minuter i 180 grader varmluft. Kontrollera om kakan är färdiggräddad med en brödsticka. Låt morotskakan svalna helt i formen.

    Färskostcreme
    Vispa alla ingredienser till en slät kräm och bred ut glasyren över morotskakan.

    Recept Anne au Chocolat för Dansukker