200 g morötter
200 g mandel
1 citron
4 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
Kräm
200 g Philadelphia cheese naturell
1/2 dl Dansukker Fruktsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk färskpressad citronsaft
Garnering
jordgubbar
matfett till formen
Skala och riv morötterna. Mal mandeln. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna tillsammans med saltet fast. Vispa gulorna och sockret ljust och luftigt. Blanda den malda mandeln med mjölet och vänd ner i smeten. Rör i morötterna. Vänd i äggvitan. Häll upp smeten i en smord springform, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter i 175 °C. Låt svalna på galler.
Rör samman ingredienserna till krämen. Bred krämen ovanpå den avsvalnade kakan.
Skölj jordgubbarna och torka dem på hushållspapper. Lägg jordgubbarna ovanpå krämen.
Receptet är framtaget av