Morotskaka med jordgubbar

12 bitar

Betyg (17 st)

Ingredienser

200 g morötter
200 g mandel
1 citron
4 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 3/4 dl vetemjöl

Kräm
200 g Philadelphia cheese naturell
1/2 dl Dansukker Fruktsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk färskpressad citronsaft

Garnering
jordgubbar

matfett till formen

Instruktioner

Skala och riv morötterna. Mal mandeln. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna tillsammans med saltet fast. Vispa gulorna och sockret ljust och luftigt. Blanda den malda mandeln med mjölet och vänd ner i smeten. Rör i morötterna. Vänd i äggvitan. Häll upp smeten i en smord springform, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter i 175 °C. Låt svalna på galler.

Rör samman ingredienserna till krämen. Bred krämen ovanpå den avsvalnade kakan.
Skölj jordgubbarna och torka dem på hushållspapper. Lägg jordgubbarna ovanpå krämen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.