Morotskaka med jordgubbar

12 bitar
Morotskaka med jordgubbar
Betyg: (12st)

Ingredienser

200 g morötter
200 g mandel
1 citron
4 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 3/4 dl vetemjöl

Kräm
200 g Philadelphia cheese naturell
1/2 dl Dansukker Fruktsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk färskpressad citronsaft

Garnering
jordgubbar

matfett till formen

Skala och riv morötterna. Mal mandeln. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna tillsammans med saltet fast. Vispa gulorna och sockret ljust och luftigt. Blanda den malda mandeln med mjölet och vänd ner i smeten. Rör i morötterna. Vänd i äggvitan. Häll upp smeten i en smord springform, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter i 175 °C. Låt svalna på galler.

Rör samman ingredienserna till krämen. Bred krämen ovanpå den avsvalnade kakan.
Skölj jordgubbarna och torka dem på hushållspapper. Lägg jordgubbarna ovanpå krämen.

Receptet är framtaget av

Dansukker