Morotskaka till påsk

Morotskaka till påsk

cirka 12 bitar
Morotskaka är allas favorit. Baka denna saftiga morotskaka och dekorera den med påskiga detaljer. Den perfekta kakan att bjuda på i påsk.
Morotskaka till påsk
Betyg (25st)

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 3 1/2 dl Dansukker Florsocker
  • 5 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 100 g malda hasselnötter
  • 100 g hackad mandel
  • 125 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl apelsinmarmelad

Garnering

  • 200 g Philadelphia cheese naturell light
  • 1 obesprutad citron
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 100 g kokosflingor
  • grön hushållsfärg
  • ett par droppar vatten
  • marsipangodis

Skala och riv morötterna. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna och florsockret till fast skum. Blanda samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver, nötter och mandel och vänd ner i äggvitesmeten. Tillsätt gulorna, matfettet och marmeladen och rör tills det är blandat. Blanda i morötterna. Häll upp i smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45-60 minuter. Låt kakan svalna på galler.

Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda skalet med osten och florsockret och bred över kakan. Lägg kokosflingorna i en skål. Blanda hushållsfärg med lite vatten och häll i skålen med kokos. Rör om noga så kokosen blir grön. Häll kokosen ovanpå ostkrämen. Garnera med marsipangodis.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;