Morotskaka till påsk

Morotskaka är allas favorit. Baka denna saftiga morotskaka och dekorera den med påskiga detaljer. Den perfekta kakan att bjuda på i påsk.

cirka 12 bitar

Betyg (27 st)

Ingredienser

300 g morötter
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
5 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 rågad tsk bakpulver
100 g malda hasselnötter
100 g hackad mandel
125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl apelsinmarmelad

Garnering
200 g Philadelphia cheese naturell light
1 obesprutad citron
1 dl Dansukker Florsocker
100 g kokosflingor
grön hushållsfärg
ett par droppar vatten
marsipangodis

Instruktioner

Skala och riv morötterna. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna och florsockret till fast skum. Blanda samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver, nötter och mandel och vänd ner i äggvitesmeten. Tillsätt gulorna, matfettet och marmeladen och rör tills det är blandat. Blanda i morötterna. Häll upp i smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45-60 minuter. Låt kakan svalna på galler.

Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda skalet med osten och florsockret och bred över kakan. Lägg kokosflingorna i en skål. Blanda hushållsfärg med lite vatten och häll i skålen med kokos. Rör om noga så kokosen blir grön. Häll kokosen ovanpå ostkrämen. Garnera med marsipangodis.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.