Ingredienser
300 g morötter
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
5 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 rågad tsk bakpulver
100 g malda hasselnötter
100 g hackad mandel
125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl apelsinmarmelad
Garnering
200 g Philadelphia cheese naturell light
1 obesprutad citron
1 dl Dansukker Florsocker
100 g kokosflingor
grön hushållsfärg
ett par droppar vatten
marsipangodis
Instruktioner
Skala och riv morötterna. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna och florsockret till fast skum. Blanda samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver, nötter och mandel och vänd ner i äggvitesmeten. Tillsätt gulorna, matfettet och marmeladen och rör tills det är blandat. Blanda i morötterna. Häll upp i smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45-60 minuter. Låt kakan svalna på galler.
Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda skalet med osten och florsockret och bred över kakan. Lägg kokosflingorna i en skål. Blanda hushållsfärg med lite vatten och häll i skålen med kokos. Rör om noga så kokosen blir grön. Häll kokosen ovanpå ostkrämen. Garnera med marsipangodis.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.