Morotskaka

En morotskaka som är lätt att baka och som smakar fantastiskt.
Morotskaka
Betyg: (218st)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 1/4 dl olja
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 msk vallmofrö
  • 3 dl rivna morötter
  • 1 rivet äpple

Glasyr

  • 150 g Philadelphia naturell light
  • 1 1/2 dl Dansukker Florsocker
  • skal av 1/2 lime, gärna obesprutad
  • 1 msk färskpressad limesaft

Dekoration

  • skal av lime, gärna obesprutad
  • vallmofrö

Sätt ugnen på 175 °C. Smörj en form, cirka 25x18 cm.

Vispa samman ägg, rörsocker och olja. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt vallmofrö.

Skala och riv morötterna och äpplet och vänd ner i smeten. Blanda väl. Häll upp i formen och grädda morotskakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Låt svalna och stjälp sedan upp kakan.

Blanda samman ingredienserna till glasyren, gärna med elvisp. Bred glasyren över morotskakan. Dekorera med limezest och vallmofrön.

Receptet är framtaget av

Dansukker