Morotsrulltårta

Morotsrulltårta, en underbar kombination av två favoritbakverk! Morotsrulltårta är så saftig att den med fördel kan bakas en dag innan servering.

ca 15 bitar

PT55M

ca 1 timme

Betyg (482 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rulltårta
2 ägg
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Farinsocker
1/2 dl mat- eller rapsolja
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel, malen
150 g finrivna morötter

Frosting
50 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g färskost
skalet från 1 lime + 2 tsk limesaft

Dekoration
limeskal

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C varmluft och förbered en plåt med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt olja. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och alla kryddor och vänd ner i smeten.

Skölj, skala och finriv morötter och vänd ner, rör till en jämn smet.

Grädda rulltårtan i cirka 5-7 minuter mitt i ugnen till kakan är genombakad.

Förbered ett bakplåtspapper med strösocker och lägg det på en kökshandduk.

Ta ut rulltårtan från ugnen och vänd direkt över till bakplåtspappret med socker. Dra av bakplåtspappret som rulltårtan gräddats på. Rulla förisktigt in den varma kakan i kökshanduken, då spricker den inte lika lätt. Låt svalna helt.

Förbered frostingen. Vispa upp smör någon minut. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop. Vänd ner färskost och vispa upp frostingen ordentligt. Tillsätt limeskal och limesaft.

Rulla ut kakan från kökshandduken. Bred fyllningen över den kalla kakan och rulla ihop till en rulltårta. Skär rulltårtan till bitar innan servering

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.