Morotsrulltårta

Morotsrulltårta, en underbar kombination av två favoritbakverk! Morotsrulltårta är så saftig att den med fördel kan bakas en dag innan servering.

ca 15 bitar

PT55M

ca 1 timme

Betyg (482 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rulltårta
2 ägg
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Farinsocker
1/2 dl mat- eller rapsolja
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel, malen
150 g finrivna morötter

Frosting
50 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g färskost
skalet från 1 lime + 2 tsk limesaft

Dekoration
limeskal

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C varmluft och förbered en plåt med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt olja. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och alla kryddor och vänd ner i smeten.

Skölj, skala och finriv morötter och vänd ner, rör till en jämn smet.

Grädda rulltårtan i cirka 5-7 minuter mitt i ugnen till kakan är genombakad.

Förbered ett bakplåtspapper med strösocker och lägg det på en kökshandduk.

Ta ut rulltårtan från ugnen och vänd direkt över till bakplåtspappret med socker. Dra av bakplåtspappret som rulltårtan gräddats på. Rulla förisktigt in den varma kakan i kökshanduken, då spricker den inte lika lätt. Låt svalna helt.

Förbered frostingen. Vispa upp smör någon minut. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop. Vänd ner färskost och vispa upp frostingen ordentligt. Tillsätt limeskal och limesaft.

Rulla ut kakan från kökshandduken. Bred fyllningen över den kalla kakan och rulla ihop till en rulltårta. Skär rulltårtan till bitar innan servering

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?