Mousse på hallon och vanilj

Mousse på hallon och vanilj, på endast 4 ingredienser. Lätt att vispa ihop och otroligt gott. Bjud en vän på denna läckra hallonmousse.

4 portioner

Betyg (442 st)

Ingredienser

5 dl hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 msk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Dansukker Florsocker till garnering

Instruktioner

1. Koka hallonen till mos i en kastrull. Sila bort kärnorna.

2. Koka upp hallonmoset och gelésockret. Tillsätt vaniljsockret.

3. Vispa grädden. Var noga med att vispa den lätt eftersom moussen skär sig om grädden är för hårt vispad.

4. När hallon-gelatinblandningen börjar stelna är det bara att vända i den vispade grädden och ställa in i kylskåp, minst 2 timmar.

"Kula" upp moussen i glas eller på tallrikar. Garnera med resten av hallonen och florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.