Ingredienser
Botten
75 g smör
10 digestivekex (ca 150 g)
Passionsswirl
3 passionsfrukter
ca 1 1/2 citron
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Mousse
4 dl vispgrädde
150 g färskost
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Instruktioner
Börja med botten. Smält smör och mixa kexen. Blanda samman och tryck ut botten i en springform, 19 cm i diameter. Ställ i frysen.
Förbered swirlen. Dela och gröp ut fruktköttet ur passionsfrukterna, sila ner saften i en kastrull tillsammans med saften från citronen. Det ska bli ca 1 dl vätska. Tillsätt gelésocker och koka 1-2 minuter. Häll upp i en skål och ställ i kylen för att stelna.
Gör moussen. Vispa 3 dl grädde, färskost och vaniljsocker hårt och ställ åt sidan. Koka resten av grädden tillsammans med gelésocker i en minut. Vänd ner lite av den vispade grädden i gelégrädden och rör smeten jämn. Tillsätt resten lite i taget och rör till en slät mousse.
Bred ut moussen över botten och ställ i frysen ca 30 min. Häll swirlen i en spritspåse med smal tyll eller använd en sked. Spritsa/klicka ner swirl runt i hela moussen och avsluta med att ringla swirl på toppen. Använd en gaffel och gör mönster. Ställ i frysen minst 3 timmar.
Ta ut från frysen 30 min innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.