Moussetårta med passionsswirl

Len och god moussetårta med passionsswirl som ger en härlig syra. Underbar tårta att servera till påsken!

ca 10 bitar

PT1H30M
PT4H
Påskkakor

ca 1,5 timme + 4 timmar frystid

Betyg (27 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
75 g smör
10 digestivekex (ca 150 g)

Passionsswirl
3 passionsfrukter
ca 1 1/2 citron
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Mousse
4 dl vispgrädde
150 g färskost
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Börja med botten. Smält smör och mixa kexen. Blanda samman och tryck ut botten i en springform, 19 cm i diameter. Ställ i frysen.

Förbered swirlen. Dela och gröp ut fruktköttet ur passionsfrukterna, sila ner saften i en kastrull tillsammans med saften från citronen. Det ska bli ca 1 dl vätska. Tillsätt gelésocker och koka 1-2 minuter. Häll upp i en skål och ställ i kylen för att stelna.

Gör moussen. Vispa 3 dl grädde, färskost och vaniljsocker hårt och ställ åt sidan. Koka resten av grädden tillsammans med gelésocker i en minut. Vänd ner lite av den vispade grädden i gelégrädden och rör smeten jämn. Tillsätt resten lite i taget och rör till en slät mousse.

Bred ut moussen över botten och ställ i frysen ca 30 min. Häll swirlen i en spritspåse med smal tyll eller använd en sked. Spritsa/klicka ner swirl runt i hela moussen och avsluta med att ringla swirl på toppen. Använd en gaffel och gör mönster. Ställ i frysen minst 3 timmar.

Ta ut från frysen 30 min innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.