Mozartkulor

Mozartkulor är munsbitar för dig som älskar mandlar, nougat och choklad. Mozartkulan skapades 1890 till minne av Mozart och har med åren blivit en självklar godisfavorit.

16 st.

1 tim, 20 min.

Betyg (11 st)

Ingredienser

Mandelmassa
3 dl sötmandel
2 dl Dansukker Florsocker
1 1/2-2 msk vatten
3-5 bittermandlar

Mozartkulor
100 g nougat
1/2 dl (ca 30 g) hasselnötter
100 g mörk choklad

Instruktioner

Börja med mandelmassan. Skålla, skala och mal mandlarna.

Tillsätt socker och vatten. Riv ner bittermandel, späd med några droppar vatten om den är för tjock. Ställ i kylen.

Dela nougaten och mandelmassan i 16 bitar.

Tryck ut en bit nougat i handen och lägg i en hel hasselnöt. Rulla till en boll. Tryck ut en bit mandelmassa och lägg nougatbollen i mitten, omslut mandelmassan, rulla till en jämn boll.

Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg de på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

Förvara i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.