Mozartkulor

Mozartkulor

16 st. 1 tim, 20 min.
Mozartkulor är munsbitar för dig som älskar mandlar, nougat och choklad. Mozartkulan skapades 1890 till minne av Mozart och har med åren blivit en självklar godisfavorit.
Mozartkulor
Betyg (11st)

Ingredienser

    Mandelmassa

    • 3 dl sötmandel
    • 2 dl Dansukker Florsocker
    • 1 1/2-2 msk vatten
    • 3-5 bittermandlar

    Mozartkulor

    • 100 g nougat
    • 1/2 dl (ca 30 g) hasselnötter
    • 100 g mörk choklad

    Börja med mandelmassan. Skålla, skala och mal mandlarna.

    Tillsätt socker och vatten. Riv ner bittermandel, späd med några droppar vatten om den är för tjock. Ställ i kylen.

    Dela nougaten och mandelmassan i 16 bitar.

    Tryck ut en bit nougat i handen och lägg i en hel hasselnöt. Rulla till en boll. Tryck ut en bit mandelmassa och lägg nougatbollen i mitten, omslut mandelmassan, rulla till en jämn boll.

    Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg de på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

    Förvara i kylskåpet.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;