Mozartkulor

Mozartkulor är munsbitar för dig som älskar mandlar, nougat och choklad. Mozartkulan skapades 1890 till minne av Mozart och har med åren blivit en självklar godisfavorit.

16 st.

1 tim, 20 min.

Betyg (14 st)

Ingredienser

Mandelmassa
3 dl sötmandel
2 dl Dansukker Florsocker
1 1/2-2 msk vatten
3-5 bittermandlar

Mozartkulor
100 g nougat
1/2 dl (ca 30 g) hasselnötter
100 g mörk choklad

Instruktioner

Börja med mandelmassan. Skålla, skala och mal mandlarna.

Tillsätt socker och vatten. Riv ner bittermandel, späd med några droppar vatten om den är för tjock. Ställ i kylen.

Dela nougaten och mandelmassan i 16 bitar.

Tryck ut en bit nougat i handen och lägg i en hel hasselnöt. Rulla till en boll. Tryck ut en bit mandelmassa och lägg nougatbollen i mitten, omslut mandelmassan, rulla till en jämn boll.

Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg de på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

Förvara i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?