Mozartkulor

Mozartkulor är munsbitar för dig som älskar mandlar, nougat och choklad. Mozartkulan skapades 1890 till minne av Mozart och har med åren blivit en självklar godisfavorit.

16 st.

PT1H

1 tim, 20 min.

Betyg (30 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Mandelmassa
3 dl sötmandel
2 dl Dansukker Florsocker
1 1/2-2 msk vatten
3-5 bittermandlar

Mozartkulor
100 g nougat
1/2 dl (ca 30 g) hasselnötter
100 g mörk choklad

Instruktioner

Börja med mandelmassan. Skålla, skala och mal mandlarna.

Tillsätt socker och vatten. Riv ner bittermandel, späd med några droppar vatten om den är för tjock. Ställ i kylen.

Dela nougaten och mandelmassan i 16 bitar.

Tryck ut en bit nougat i handen och lägg i en hel hasselnöt. Rulla till en boll. Tryck ut en bit mandelmassa och lägg nougatbollen i mitten, omslut mandelmassan, rulla till en jämn boll.

Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg de på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

Förvara i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.