Mozartkulor

16 st. 1 tim, 20 min.
Mozartkulor är munsbitar för dig som älskar mandlar, nougat och choklad. Mozartkulan skapades 1890 till minne av Mozart och har med åren blivit en självklar godisfavorit.
Mozartkulor
Betyg: (11st)

Ingredienser

    Mandelmassa

    • 3 dl sötmandel
    • 2 dl Dansukker Florsocker
    • 1 1/2-2 msk vatten
    • 3-5 bittermandlar

    Mozartkulor

    • 100 g nougat
    • 1/2 dl (ca 30 g) hasselnötter
    • 100 g mörk choklad

    Börja med mandelmassan. Skålla, skala och mal mandlarna.

    Tillsätt socker och vatten. Riv ner bittermandel, späd med några droppar vatten om den är för tjock. Ställ i kylen.

    Dela nougaten och mandelmassan i 16 bitar.

    Tryck ut en bit nougat i handen och lägg i en hel hasselnöt. Rulla till en boll. Tryck ut en bit mandelmassa och lägg nougatbollen i mitten, omslut mandelmassan, rulla till en jämn boll.

    Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg de på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

    Förvara i kylskåpet.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker