Ingredienser
100 g margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Smaksättning
• Tillsätt 0,5 g saffran
• 2 msk kakao
• 1 1/2 dl hackad choklad
• rivet skal från 1 citron, gärna obesprutad
• 1 1/2 dl färska eller djupfrysta bär
• 2-3 tsk pepparkakskryddor
• 1 1/2 dl russin
• kaneldoppade äppleklyftor
Garnering
• doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret
• glasyr, 2 dl Dansukker Florsocker 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer
• Dansukker Pärlsocker
• med mandel och nötter
• en kombination av flera alternativ
• Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär
Instruktioner
Smält smör eller margarin och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.
Vispa upp ägg och socker lätt.
Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.
Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter.
Tips
Gör en överraskningsmuffins. Lägg en liten pralin/godisbit på varje muffins efter halva gräddningstiden. Garnera med en likadan pralin/godisbit när muffinsen är gräddade.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.