Muscovadoglass med mandel i rom

4 portioner

Betyg (3 st)

Ingredienser

Muscovadoglass
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Ljust eller Mörkt Muscovadorörsocker
5 äggulor

Mandel i rom
400 g sötmandel
50 g pistagemandel
1 dl vit rom
2 dl vatten
5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Instruktioner

Vispa samman äggulor och muscovadorörsocker. Koka upp grädde, mjölk och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den heta mjölkblandningen. Sila blandningen genom en tätmaskig sil. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen minst 5 timmar och rör om då och då.

Skålla och skala mandeln. Lägg mandlarna i en glasburk.

Blanda muscovadorörsocker och vatten i en gryta och sjud tills sockret smält. Låt muscovadosåsen svalna. Tillsätt rom. Häll lagen över mandlarna. Låt stå minst en vecka. Servera till glassen.

Om du använder Mörkt Muscovadorörsocker får du en kraftigare lakritsbetonad smak på glassen än om du använder Ljust Muscovadorörsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.