Ingredienser
Muscovadoglass
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Ljust eller Mörkt Muscovadorörsocker
5 äggulor
Mandel i rom
400 g sötmandel
50 g pistagemandel
1 dl vit rom
2 dl vatten
5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Instruktioner
Vispa samman äggulor och muscovadorörsocker. Koka upp grädde, mjölk och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den heta mjölkblandningen. Sila blandningen genom en tätmaskig sil. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen minst 5 timmar och rör om då och då.
Skålla och skala mandeln. Lägg mandlarna i en glasburk.
Blanda muscovadorörsocker och vatten i en gryta och sjud tills sockret smält. Låt muscovadosåsen svalna. Tillsätt rom. Häll lagen över mandlarna. Låt stå minst en vecka. Servera till glassen.
Om du använder Mörkt Muscovadorörsocker får du en kraftigare lakritsbetonad smak på glassen än om du använder Ljust Muscovadorörsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.