Muscovadomarinad

Muscovadomarinad är en marinad som passar till det mesta. Testa att göra din egen marinad och pensla på fisken, köttet eller det vegetariska innan grillen.

4 portioner

Betyg (1 st)

Ingredienser

2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk balsamvinäger
1-2 msk olivolja
1 kvist rosmarin
2 tsk fänkålsfrön
2 st krossade vitlöksklyftor
Flingsalt
Svartpeppar

Instruktioner

Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Lägg kött/ fisk i dubbla fryspåsar och häll på marinaden. Skaka om så att marinaden täcker ordentligt. Låt ligga i kylskåp ett par timmar och ta ut för att skaka om då och då. Om du grillar grönsaker är det bättre att pensla på marinaden i efterhand, för att undvika att det droppar ner i grillen. Marinaden räcker till cirka 1 kg marinerade råvaror.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!